Stiri Politice

Dezvăluirile care aruncă în aer coaliţia! Scenariul alegerilor anticipate reapare. PSD şi PNL, pe poziţii de forţă

Anunţul care loveşte crunt în coaliţie! Sondaj de ultimă oră înaintea alegerilor parlamentare 2024. Cifre spectaculoase pentru PSD

Dezvăluirile care aruncă în aer coaliţia! Scenariul alegerilor anticipate reapare. PSD şi PNL sunt pe poziţii de forţă. Apropierea rotativei ascute săbiile în coaliţie. În mai, Marcel Ciolacu ar trebui să ajungă premier după ce Nicolae Ciucă îşi va da demisia.

Dacă cei de la PSD au spus că iau în calcul anticipatele dacă nu se face rocada, şi cei de la PNL ies la rampă. Şi cei de la AUR susţin ideea alegerilor anticipate.

Dezvăluirile care aruncă în aer coaliţia!

UDMR susține că alianța guvernamentală dintre PNL și PSD funcționează fără cusur. Totuşi, surse social-democrate susţin că PSD ar putea forța organizarea de alegeri anticipate. Asta se va întâmpla dacă PNL nu  îi cedează poziţia de premier lui Marcel Ciolacu.

În mai 2023 cele două partide vor trebui să facă schimb de portofolii. Premierul va fi numit de PSD, secretarul general al Guvernului va fi de la PNL. Ministrul Transporturilor și cel de Finanțe tot de la liberali. Cel al Justiției și al Investițiilor, la PSD.

În baza discuțiilor guvernamentale, portofoliile ar urma să rămână la fel. Doar premierul ar urma să fie schimbat. Chiar Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că-și dorește menținerea ministerelor de Finanțe și Transporturilor. Mai mult, Ciolacu a și lăudat unii miniștri ai PNL, pe Cătălin Predoiu, de la Justiție și pe Marcel Boloș, de la Investiții.

„Mai sunt cinci luni, să aşteptăm şi vedem negocierile care cred că vor fi scurte despre schimbările de ministere. Sunt ministere cu performanţe, există o performanţă la MIPE, la Ministerul Justiţiei, am scăpat de MCV”, a declarat Ciolacu, la România TV.

Un mesaj asemănător a avut și Paul Stănescu, secretarul general din PSD. „Dacă mai aveţi dubii, să nu mai aveţi, pentru că preşedintele nostru, Marcel Ciolacu, la sfârşitul lui mai va fi prim-ministrul României. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sigur că vom avea alegeri anticipate.

În rest, sunt discuţii la ministere, sper să le rezolvăm, să rezolvăm în primul rând pentru ţară, nu neapărat pentru un partid sau pentru altul”, a menţionat Paul Stănescu.

Practic, PSD nu acceptă ca Marcel Ciolacu să nu fie premier. Dacă PNL se va opune, PSD va forța organizarea de alegeri anticipate. De partea cealaltă, PNL nu acceptă ca PSD să păstreze toate portofoliile. Rareș Bogdan, europarlamentar, purtător de cuvânt, pledează pentru respectarea angajamentelor asumate de la bun început.

„În cazul în care colegii de guvernare doresc ca dl Grindeanu sau altcineva să rămână la Transporturi, dl Câciu sau altcineva să vină la Finanțe, atunci noi considerăm ca nu se va face rotativa și dl Ciucă va rămâne premier. Poziția mea, a lui Dan Motreanu, a Alinei Gorgiu, a lui Gheorghe Falcă, a lui Vasile Blaga e asta”, a afirmat Rareș Bogdan.

În opinia lui Ion Cristoiu, Marcel Ciolacu fuge de funcția de premier. „Marcel Ciolacu nu e plutitor, e unul dintre cei mai abili politicieni din România și nu face întâmplător. După părerea mea, el pregătește terenul pentru ceea ce sigur va fi și anume că va rămâne premier Nicolae Ciucă în schimbul unor ministere. Nicolae Ciucă este cel care ar da orice minister ca să rămână în funcția de premier (…)„, a transmis gazetarul, pentru Smart TV.

To Top