Stiri Politice

Dezvăluiri şocante din interiorul PSD! Cum protejează Marcel Ciolacu un ministru. Acuzaţii grave la adresa acestuia

Supriza uriaşă pregătită înaintea alegerilor din 2024! Pe cine vrea Marcel Ciolacu să impună la şefia AEP. Implicaţiile sunt majore
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

Dezvăluiri şocante din interiorul PSD! S-a aflat cum protejează Marcel Ciolacu un ministru. Acuzaţii grave la adresa acestuia. Totul a devenit public, iar unii colegi ar vrea să-l dea afară din partid. Momentan, conducerea social democraţilor nu a scos un cuvânt.

Marcel Ciolacu le-ar fi cerut social-democraților să spună că în numele fidelității față de valorile și principiile democratice, să fie respectată prezumția de nevinovăție. Asta în cazul ministrului Muncii, Marius Budăi.

Marcel Ciolacu tace în cazul strigător la cer al ministrului Muncii, Marius Budăi. Social-democrații au fost însă învățați de la centru cum să răspundă dacă sunt întrebați despre acest caz, conform libertatea.ro. Derapajele ministrului Budăi sunt băgate, momentan, sub preş.

Ministrul Budăi ar fi avut mai multe derapaje la adresa unor femei pe fondul consumului de alcool, spune sursa citată. Totul s-a pus la cale, la Roma, unde a fost prezentă conducerea PSD, a unei comunicări unitare.

Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și ceilalți lideri au preferat să nu răspundă întrebărilor legate de acest scandal. O singură senatoare PSD, Gabriela Crețu, a spus că telefoanele date noaptea reprezintă hărțuire. Asta în contextul informației că ministrul a sunat după miezul nopții o colegă deputat.

Evenimentele erau cunoscute chiar de conducerea PSD. “Se încearcă mușamalizarea cazului. Budăi trebuia să plece din Guvern că nu a făcut reforma pensiilor speciale, iar pentru incidentele cu femeile trebuia să plece de tot din politică:, spune un social democrat, sub protecţia anonimatului.

„Nu toată lumea din partid susține ideea ca Budăi să rămână în continuare ministru, dar Ciolacu nu a convocat o ședință a Biroului Permanent Național pentru a se discuta cazul. Este o decizie luată după ce a discutat telefonic cu câteva persoane, trebuie să și-o asume”, a spus un lider de organizație PSD. Cel care decide va fi Marcel Ciolacu.

Dezvăluiri şocante din interiorul PSD!

Decizia apărării lui Budăi a fost luată în cadru restrâns la Roma. Ciolacu era însoțit de prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu și președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. Cei trei s-au aflat într-o vizită oficială în Italia, unde s-au întâlnit cu ministrul de interne italian. Au discutat despre aderarea României la spațiul Schengen, cu primarul Romei și cu președintele Camerei Deputaților.

Apoi au asistat la meciul de Europa League, Lazio Roma – CFR Cluj 1-0. Tot la Roma s-a pus la cale și punctajul. „PSD a demonstrat în ultimii ani că nu face scut în fața nimănui. Că are toleranță zero față de corupție, că nu mai tolerează comportamentele agresive și cu atât mai puțin pe cele împotriva femeilor”, mai spun surse PSD.

„Oricine din PSD, indiferent de numele și poziția sa, va răspunde pentru astfel de fapte și atitudini, dacă există dovezi concrete că este vinovat. Până atunci, fidel principiilor și valorilor democratice, PSD, ca organizație, respectă prezumția de nevinovăție”. Mai mulți membri ai conducerii PSD i-au reproșat lui Budăi că se pot rata banii europeni din PNRR dacă nu face la timp reforma pensiilor speciale.

To Top