Stiri Politice

Dezvăluiri şocante despre Elena Udrea! Cine a ajutat-o să fugă în Costa Rica. S-a întreţinut cu banii acesteia

Lovitură totală pentru Elena Udrea! Vestea primită în puşcărie. Ce a pierdut fostul ministru

Dezvăluiri şocante despre Elena Udrea! S-a aflat cine a ajutat-o să fugă în Costa Rica. Mai mult s-a întreţinut cu banii acesteia. Abia acum ies la iveală amănunte absolut halucinante despre fostul ministru al Turismului. Soţia unui fost şef din SRI a făcut declarații-bombă în fața instanței.

Procesul Elenei Udrea scoate la iveală amănunte absolut incredibile. Fostul ministru a dat în judecată o fostă asociată de la Boghiș Băi, Lia Stanca și pe fiica acesteia, Nadine.

Obiectul dosarului deschis de Elena Udrea a ieşit abia acum la iveală. Pe 14 februarie 2023, Tribunalul Sălaj trebuie să se pronunțe într-o speță destul de încurcată. Această speţă scoate la iveală mecanismele financiare prin care Udrea a reușit să facă rost de bani în timpul exilului din Costa Rica. Asta deşi averea și conturile îi erau sechestrate.

În aprilie 2018, Elena Udrea a ieșit din acționariatul societății SC Tim Rail Cargo SRL, acolo unde era asociată în părți egale cu Valeriu Trică (fostul șef al regionalei CFR Timișoara), Oana Popoviciu (soția lui Alin Popoviciu, fost deputat PDL) și Flavius Ranga (om de afaceri din Timișoara), conform fanatik.ro.

Tranzacția a avut loc la doar câteva zile după ce ÎCCJ a condamnat-o pe Udrea în dosarul Gala Bute. 500.000 de euro a încasat Udrea ăn urma tranzacţiei. Banii i-au fost necesari pentru a se putea întreține la 11.000 km de casă.

Cu autoritățile pe urmele ei, Udrea a apelat la un artificiu, conform sursei citate. Ea a convenit cu Valeriu Trică, cel care i-a preluat părțile sociale, să nu-i vireze banii direct ci într-un cont indicat de ea. Suma respectivă a ajuns în contul fiicei Liei, asociată din Boghiș Băi și a fostului ofițer SRI, Viorel Stanca, fost lider PSL Sălaj, spune fanatik.ro.

Informația apare în cererea pe care Elena Udrea a adresat-o instanței în procesul civil cu Veronica (Lia) și Nadine Stanca. Fostul ministru a solicitat restituirea sumei de 350.000 de euro, care a făcut obiectul unui împrumut de 500.000 de euro, parafat pe 17 iulie 2018.

”La data de 17.04.2018 între reclamantă şi domnul T.I.V. a fost încheiat un contract de cesiune de părţi sociale care a avut ca obiect transferarea dreptului de proprietatate de la reclamantă către T.I.V. asupra tuturor părţilor sociale deţinute de către reclamantă în schimbul plăţii de către acesta din urmă a sumei de 500.000 de euro.

În urma unei înţelegeri prealabile dintre reclamantă şi pârâta- Stanca Veronica Elena şi anume aceea de a-i remite cu titlu de împrumut suma de 350.000 de euro, parte integrantă a sumei de 2.350.500 lei, reclamanta i-a cerut domnului T.I.V. să facă plata celor 500.000 euro echivalentul a 2.325.000 lei, reprezentând preţul părţilor sociale vândute către aceasta, direct în contul pârâtei- Stanca Nadine-Magda la solicitarea pârâtei- Stanca Veronica Elena, urmând ca pârâtele să-i restituie aceeaşi sumă de bani până la data de 31.12.2019”, se arată în dosar.

Dezvăluiri şocante despre Elena Udrea!

Problema este că respectivul contract nu a existat niciodată transpus în formă fizică, Elena Udrea fiind în acel moment în Costa Rica. Avocatul fostului ministru a depus la dosar o serie de schimburi de mesaje de tip e-mail, pe care le-a prezentat sub formă de înțelegere între cele două părți.

”Pârâta Stanca Veronica arată că sumele transferate de către dl. T. în contul fiicei sale nu au legătură cu suma împrumutată ulterior, doar că fiind apropiate ca şi dată şi negăsind o formă de justificare a utilizării cardului de către Elena Udrea au încercat să ajungă la o înţelegere.

Arată că nu a existat un contract de împrumut au fost nişte discuţii, nişte propuneri de justificare a sumelor de bani pe care ulterior perioadei iulie 2018-mai 2019 reclamanta i-a folosit în Costa Rica, de pe cardul pârâtei.

Era nevoie de o justificare deoarece pe de o parte şi ca o sumă de bani de care reclamanta spunea că ar avea nevoie de ei în Costa Rica şi ca pârâta să ştie cam de ce sumă de bani ar fi nevoie să o ajute în continuare, era o rugăminte a acesteia şi nu era administratorul sumelor de bani ale reclamantei.

Reclamanta i-a restituit un împrumut, era clar că pârâta deţinea acei bani sau parte din acei bani iar reclamanta ştia că poate să o ajute la acel moment cu sume de bani în continuare”, a explicat Stanca.

Elena Udrea a locuit, în perioada în care a stat în Costa Rica, într-un complex de apartamente din zona Rohrmoser, Pavas, unde plătea chirie în jur de 1.100 de euro pe lună.

To Top