Stiri Politice

Dezvăluiri incredibile din interiorul PSD! Adevărul despre relaţia dintre Marcel Ciolacu şi Vasile Dîncu

Vasile Dîncu aruncă bomba! Ce planuri are PSD pentru alegerile prezidențiale: Am discutat de mai multe ori despre această variantă

Dezvăluiri incredibile din interiorul PSD! S-a aflat adevărul despre relaţia dintre Marcel Ciolacu şi Vasile Dîncu. Jurnalistul Ion Cristoiu a scos la iveală amănunte incredibile din interiorul social democraţilor. Marcel Ciolacu şi Vasile Dîncu sunt pe poziţii diametral opuse în privinţa situaţiei din Republica Moldova.

Ion Cristoiu vorbeşte despre graba lui Marcel Ciolacu de a ieşi să vorbească despre situaţia din Basarabia. “Provocînd un Breaking News la marginea de Răsărit a Imperiului European, Maia Sandu, alintată de presa anti-Iohannis de la noi drept fragila domniță, adresează Nației de peste Prut un Mesaj amintind, prin dramatism și fabulație, de declarația din 13 iunie 1990 a lui Ion Iliescu despre Tentativa de lovitură de stat a Opoziției prin destabilizarea țării.

Mesajul Maiei Sandu și cele al lui Ion Iliescu au drept notă comună un vechi truc politrucesc:
Născocirea unui pericol pentru a-și întări puterea în stat.

Despre scenariul scris de Volodîmîr Zelenski și citit într-o primă lectură de Maia Sandu am vorbit în jurnalele mele video și în emisiunile de la Evz. Mă voi apleca acum, în scris, asupra unei ciudățenii semnalate în reacțiile din România.

Că președintele Klaus Iohannis a reacționat la trei zile după sceneta jucată de Maia Sandu și atunci nu printr-o declarație de presă, ci printr-o postare pe facebook, nu mă miră și, prin urmare, n-o trec printre ciudățenii.

Klaus Iohannis a fost informat de Servicii că prin Maia Sandu Volodîmîr Zelenski vrea să atragă România, țară membră a NATO, într-un conflict militar cu Federația Rusă. De aceea Klaus Iohannis a dovedit prudență înțeleaptă, condamnată în România de presa USR-istă, care a folosit-o pe Maia Sandu pentru a-l ataca pe Klaus Iohannis.

Bizareria se ivește în cazul reacțiilor din PSD.

Chiar luni, 13 februarie 2023 la scurt timp după ieșirea Maiei Sandu, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a simțit nevoia să se îngrijoreze pe Twitter. Și nu oricum, ci profund. Rapiditatea reacției e uluitoare. Pare că Marcel Ciolacu s-a grăbit ca nu cumva să i-o ia înainte vreun alt politician român în chestiunea abordării serioase a fantasmagoriilor distinsei de peste Prut. Cum a ajuns Marcel Ciolacu la decizia de a lua în serios în spațiul public scenariul lui Volodîmîr Zelenski și interpretat de Maia Sandu rămîne un mister. Românii s-au confruntat cu multe nenorociri în ultimul timp. Nu l-am surprins pe Marcel Ciolacu atît de prompt în a le lua în seamă. Cutremurul din Sudul țării n-a stîrnit în persoana fizică a lui Marcel Ciolacu nici o tresărire de emoție.

Tot luni, 13 februarie 2023, după reacția lui Marcel Ciolacu vine reacția unui alt lider PSD, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, fost ministru al Apărării din partea PSD. Într-un interviu acordat luni, 13 februarie 2023, site-ului Europa Liberă România, din care publicația redă un fragment chiar pe 13 februarie 2023, Vasile Dîncu dezvăluie un punct de vedere nu numai diferit, dar și polemic față de cel al președintelui PSD.

Vasile Dîncu e indiscutabil un mare analist al realităților interne și internaționale. Punctul său de vedere despre Declarația Maiei Sandu nu este însă a teoreticianului Vasile Dîncu. E reacția unui lider PSD la zicerile Maiei Sandu. Că așa e stă mărturie campania declanșată de colivăresele lui Zelenski din cimitirul care e presa românească împotriva lui Vasile Dîncu, de-ai crede că distinsul politician a pîngărit fecioria acestei Fecioare Maria a spațiului moldo-român.

De acord cu analiza teoreticianului Vasile Dîncu, și noi o vom interpreta ca reacția unui lider politic român la Declarația Maiei Sandu. În spațiul public s-a vehiculat teza că demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apăririi a fost forțată de Klaus Iohannis ca urmare a acestei declarații.
O persoană bine plasată mi-a mărturisit însă că forțarea demisiei a fost rezultatul intervenției lui Marcel Ciolacu la Klaus Iohannis ca să-l scape de Vasile Dîncu.

Adevărul despre relaţia dintre Marcel Ciolacu şi Vasile Dîncu

E chiar absurd acest scenariu? Aș fi răspuns da, dacă n-ar fi venit această uriașă discrepanță dintre cele două poziții în chestiunea Maiei Sandu”, a spus jurnalistul, conform cristoiublog.ro.

“Prin declarația de acum, înscrisă în logica declarației din 24 octombrie 2022, Vasile Dîncu se adresează unei mari părți a electoratului PSD. Acest electorat respinge pozițiile lui Marcel Ciolacu în legătură cu Ucraina lui Volodîmîr Zelenski. Acest electorat PSD s-a îndreptat în planul Media de la Antena 3 la Realitatea TV și la România Tv iar în planul politic de la PSD la AUR. Deplasarea asta explică situarea AUR pe locul 2 în sondajele care nu se dau publicității. Să fi intuit Vasile Dîncu potențialul uriaș al acestui electorat sedus de discursul suveranist?
Sînt mai mult ca sigur că da.

Sînt mai puțin sigur în legătură cu poziția lui Marcel Ciolacu față de această politică angajată de președintele Consiliului Național al PSD.
Poate fi poziția de teamă față de Vasile Dîncu și atunci s-ar explica intervenția pe lîngă Klaus Iohannis.
Poate fi însă și o înțelegere cu Vasile Dîncu pentru ca PSD să recucerească electoratul suveranist prin intermediul lui Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

Care dintre cele două ipoteze explică tot mai vizibilul conflict dintre cele două poziții?
Ne vor răspunde evenimentele din perioada următoare”, a mai spus Cristoiu.

To Top