Dezvăluiri de ultimă oră despre Klaus Iohannis! S-a aflat ce funcţie i se pregăteşte preşedintelui. Amănunte incendiare din interior ies la iveală. Este vorba despre o analiză a celor de la politico.eu în privinţa conducerii NATO. Sursa citată îl plasează pe actualul şef al statului pe lista lungă a posibililor candidați.
Analiza arată însă o serie de probleme ale Alianței în încercarea de a-și înlocui șeful. Klaus Iohannis se află printre numele speculate pentru preluarea șefiei NATO. Potrivit sursei citate, numele șefului statului român este însă menționat printre ultimele.
Numele favorit este însă cel al președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceasta ar trebui să renunțe la șefia Comisiei Europene înainte de finalul mandatului. De asemenea, un alt nume important menționat este cel al premierului olandez Mark Rutter, care a infirmat însă posibilitatea.
- Lovitură totală pentru Nicolae Ciucă! “Este un pensionar de lux care primeşte 18.000”
- Criza scumpirilor continuă! Cătălin Drulă: Zero dorinţă de a aplica soluţiile corecte
- Ciolacu a poruncit să fie destrămată alianța PNL cu USR și în București. PNL începe să execute ordinul
Alte nume menționate ca posibili candidați sunt premierul estonian Kaja Kallas și premierul spaniol Pedro Sánchez. Pe listă se mai află secretarul britanic al Apărării Ben Wallace, vicepremierul canadian Chrystia Freeland și președintele slovac Zuzana Čaputová. Apoi, şi Klaus Iohannis.
Dezvăluiri de ultimă oră despre Klaus Iohannis!
Acutalul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că se retrage după un mandat de opt ani la șefia Alianței Nord-Atlantice. Acesta a negat chiar și informațiile apărute pe surse că ar putea continua pentru o perioadă suplimentară, context în care candidatura Ursuley von der Leyen ar fi mult mai posibilă, potrivit sursei citate. „Planul meu este să mă întorc în Norvegia. Sunt aici de mult timp”, a susținut însă șeful Alianței într-un interviu pentru sursa citată.
Discuțiile pentru preluarea postul de şef al NATO au devenit, potrivit sursei citate, un punct sensibil în contextul războiului din Ucraina, dar și în contextul alegerilor europene din 2024. Contextul electoral aduce temeri că NATO ar putea deveni un premiu de consolare în politica europeană mai largă în tocmeala privind conducerea principalelor instituții ale Uniunii Europene.
Sursele invocate au mai arătat însă că următorul secretar general trebuie fie un susținător al Ucrainei de statura unui fost șef de stat sau premier, care să poată obține sprijinul unanim al tuturor statelor membre și să poată lucra îndeapropae cu Casa Albă.
