Stiri Politice

Dezvăluirea care cutremură politica din România! Panică totală pentru PNL şi PSD

Dezvăluirea care cutremură politica din România! Panică totală pentru PNL şi PSD

Dezvăluirea care cutremură politica din România! Panică totală pentru PNL şi PSD. Scenariul alegerilor anticipate, din ce în ce mai solid. Andrei Țăranu a declarat că pentru PNL și PSD ar fi rațional să fie organizate alegeri anticipate anul acesta.

Politologul nu crede că se va ajunge aici mai ales că Marcel Ciolacu, președintele PSD, e chiar interesat să ajungă la Palatul Victoria. Mai mult, Nicolae Ciucă, liderul PNL, începe deja să se frământe care va fi următorul post.

„Partidele, toate, cu un an înainte de alegerile europarlamentare, apoi ciclul electoral de 2024, își fac calcule pe ceea ce numim noi teoria alegerii raționale. Rațional ar fi pentru actuala coaliție să treacă prin niște alegeri anticipate pentru că ar limita creșterea partidelor extremiste, a Opoziției, ar veni cu un fond de încredere încă stabil și nu se știe ce se va întâmpla după încă un an de guvernare, al PSD-ului, o iarnă, conflictul din Ucraina etc. Însuși Kelemen Hunor a spus că ar fi soluția cea mai rațională.

Pe de altă parte, toată lumea știe cum începe un război, nimeni nu știe cum se termină, adică așa se întâmplă și cu anticipatele. Poți să le declanșezi, dar nu știi care va fi rezultatul lor. Uitați-vă ce se întâmplă în Bulgaria chiar azi: cinci tururi de alegeri în doi ani. Ele au plecat de la o situație asemnătoare și s-a ajuns într-un blocaj politic pe care nu ni-l dorim”, a declarat politologul, în direct pe B1 TV.

Dezvăluirea care cutremură politica din România!

Andrei Țăranu a explicat și de ce nu crede că măcar aceste discuții despre anticipate sunt serioase. „Eu nu cred că în afară de o discuție mai degrabă la nivelul 3 – 4 au fost luate cu adevărat luat în calcul. La nivelul Ciucă și Ciolacu, subiectele sunt de cu totul altă factură, că dl Ciolacu e chiar interesat să ajungă la Palatul Victoria, iar dl Ciucă, după cum vedeți, începe deja să se frământe care va fi următorul post. Nu vrea la Senat, ci tot ceva în Guvern, or aceste negocieri sunt complet în contradicție cu ideea de anticipate, care l-ar lăsat pe Ciucă la Victoria în așteptarea alegerilor”, a mai spus politologul.

„De asta nu cred că ele vor fi făcute deși, rațional, repet, ele sunt acceptabile, că ar putea să scoată această coaliție dintr-o criză politică determinată de prea multe rânduri de alegeri. Iohannis a spus ”nu”, probabil tema se va fi terminat”, a mai declarat Andrei Țăranu.

Anterior, tot luni, într-o conferință de presă comună cu Olaf Scholz, președintele Klaus Iohannis afirmase că e complicat de ajuns la alegerile anticipate. „Sunt mulțumit pentru că ceea ce trebuia să facă coaliția și guvernul, să treacă România prin criză a făcut-o cu succes. Această rotație (guvernamentală) este posibilă și se va întâmpla. Nu cred că există o alternativă viabilă la această coaliție. Complicat de ajuns la alegeri anticipate, nu sunt prevăzute în Constituție”, afirmase Iohannis.

To Top