Stiri Politice

Deputat USR: De 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre!

Deputat USR: De 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre!

Liviu Stafie, fostul şef al DSP Iaşi, ştia din 2018 că se reutilizează dispozitivele pentru pacienţii cu tulburări de ritm ale inimi, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

”Cine şi de când se ştia în România că se refolosesc stimulatoare cardiace de la pacienţi morţi? De 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre! Liviu Stafie, fostul şef al DSP Iaşi, ŞTIA că se reutilizează dispozitivele pentru pacienţii cu tulburări de ritm ale inimii. De când ştia Liviu Stafie, şeful DSP Iaşi, reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu? Din 24 octombrie 2018!

Deci, de cel puţin 4 ani, se ştia despre aceste manopere ilegale săvârşite în Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi”, scrie Ungureanu pe Facebook.

El continuă: ”De cine a fost informat fostul şef DSP Iaşi de lipsa stimulatoarelor cardiace? De către fostul manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, domnul Bârliba şi de către cardiologul Tesloianu, aflat în arest de câteva zile, tocmai pentru că ar fi montat ilegal şi pe şpagă stimulatoare cardiace refolosite! Cine mai ştia despre această practică ILEGALĂ? Actualul manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, Daniel Timofte, ce funcţie avea acesta in 2018? Director Medical”.

USR: Unde sunt ceilalţi responsabili? Cine îi protejează?

Emanuel Ungureanu arată că ”fostul manager Bârliba şi doctorul Tesloianu, se plâng că nu MAI SUNT BANI PENTRU STIMULATOARE CARDIACE în Subprogramul care trebuia finanţat de Ministerul Sănătăţii şi spun, negru pe alb, că sunt obligaţi să refolosească stimulatoare care au mai fost utilizate la alţi pacienţi, şi au fost recuperate de la pacienţi din evidenţa centrului din Iaşi dar şi din ALTE CENTRE DIN ŢARĂ”.

”Deci, S-AU SCOS STIMULATOARE CARDIACE şi de la alţi pacienţi morţi din România, din alte zone ale ţării! Scrie negru pe alb!!! De ce este SINGUR în arest medicul Tesloianu? Unde sunt ceilalţi responsabili? Cine îi protejează?”, se întreabă parlamentarul USR.

Ungureanu anunţă o conferinţă de presă amplă, în Parlamentul României, cu DOCUMENTE, despre responsabilii din Ministerul Sănătăţii de DEZASTRUL din Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, dar şi despre alte instituţii care AU ŞTIUT ŞI AU TĂCUT!

”Vă asigur, că cel puţin 2 persoane nu se vor simţi bine, doamna Georgiana Bumbac şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila! Şi sunt multe alte nereguli la Spitalul Sfântul Spiridon, care sunt ASCUNSE de scandalul Tesloianu. Aveţi idee de când ştia Rafila despre neregulile de la Spitalul Sfântul Spiridon? Veţi afla mâine, cu documente doveditoare! Aveţi idee câte instituţii ale statului au fost informate despre gravele ILEGALITĂŢI de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi? CINCI INSTITUŢII. În boxa acuzaţilor este o singură persoană. DE CE?”, mai spune Emanuel Ungureanu.

To Top