Stiri Politice

Cutremur uriaș în USR! Un greu din partid și-a dat demisia: Am alte valori

Cutremur uriaș în USR! Un greu din partid și-a dat demisia: Am alte valori

Demisie uriașă din USR. Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a anunțat în urmă cu scurt timă demisionează din USR.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță și-a anunțat, luni, demisia din USR: „Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe”.

„Punct. Trei oameni îmi sunt far. Unul, din mediul cultural, îmi spune că există o Românie a oamenilor buni, a valorilor, a educației, a bunătății, a culturii, a preocupării pentru natură, pentru oameni necăjiți, pentru copii, pentru animale, pentru viitor. Un al doilea, mi-a spus să am încredere în valori, în ceea ce fac, pentru că este nevoie și de oameni așa în politică, nu doar de pragmatici reci. Un al treilea om, un medic din Sibiu, a făcut din munca ei un templu. A renovat o secție întreagă, a strâns bani, a cumpărat zeci de aparate, a salvat prim munca ei mii de copii. Când nu mai văd direcția, mă gândesc la oameni ca ei. Când sunt tentat să mă predau politicii ‘la fel’, mă gândesc la dezamăgirea pe care ar simți-o ei”, scrie pe Facebook Nicu Ștefănuță.

Nicu Ștefănuță, despre USR: Nu sunt pe aceeași linie

El aminește că a intrat în USR „acum exact 6 ani, zi cu zi”.

„Din păcate, direcția pe care o are de ani buni la vârf partidul este una pentru care eu nu pot gira. Și asta de prea multă vreme. Nu sunt pe aceeași linie. Am alte valori. Am rămas ani întregi făcând opoziție bazată pe valori, pe reguli, pe idei, nu pe oameni. Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când voi ne-ați ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Noi urma să fim locțiitorii voștri. Voi, care ați înghețat pentru principii ne-ați trimis în parlamente, nu să ne fie nouă cald, ci să transmitem vocea voastră răgușită. Să dăm o formă României altfel. Am așteptat aproape ca în Sodoma și Gomora, ca atâta timp cât mai sunt oameni buni să rămân. Și ei mai sunt cu miile. Oameni inimoși, oameni principiali, oameni competenți. Din păcate nu e a lor vocea cea ce se aude, nu e a lor puterea, al lor nu mai e decât conflictul psihologic pe care îl ridică ceea ce simt și ceea ce văd în fiecare zi. Acestor oameni le mulțumesc profund. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România”, încheie Ștefănuță.

To Top