Stiri Politice

Cutremur pe scena politică: PSD știe că are asigurat câștigul la prezidențiale

"Ciolacu este cel mai bun prieten al boierilor de la Bruxelles"

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a venit cu o serie de observații concrete despre scena politică din România în care a explicat situația cruntă prin care trece PNL în acest moment.

1. PSD știe că are asigurat câștigul la prezidențiale -de fapt întreaga putere în stat- doar dacă intră în turul doi cu candidatul AUR.

2. Asta se va întâmpla dacă insipidul Ciucă (nu contest calitățile sale militare) rămâne candidatul PNL. E limpede pentru oricine că Ciucă candidat duce la finala prezidențială Ciolacu-Simion, cu câștigător Ciolacu.

3. Pentru ca Ciucă să fie candidatul PNL este esențial ca PNL să rămână în coaliție cu PSD după rotativă. În acest scenariu, odată numit premierul, PSD va face ceea ce știe mai bine, anume va sufoca încet PNLul, la fel cum un șarpe constrictor își sufocă prada. Ciolacu are, așadar, tot interesul să păstreze PNL în guvern.

Unica soluție care poate salva România de o dominație totală a PSD

4. PNL are o șansă la alegerile din 2024 dacă și numai dacă, imediat după rotativă, iese de la guvernare și face o alianță credibilă și funcțională cu USR, Forța Dreptei și PMP. De această alianță depinde însăși supraviețuirea acestor ultime trei partide. USR nu mai are nicio șansă să devină o „a treia cale”, chiar dacă -tardiv- au început să se maturizeze. PMP și Forța Dreptei nu au nicio șansă să facă fatidicul 5%.

5. Binomul Iohannis-Ciucă (din comoditate) și liderii locali ai PNL (din foamea de bani) nu vor ieșirea de la guvernare, indiferent de consecințele politice de după 2024.

6. Cred că de necesitatea ieșirii de la guvernare și formarea unei alianțe își dau seama oamenii cu simț politic și repere valorice clare, precum Boc, Bolojan, Motreanu.

Așadar îmi permit să cred că o tripletă BMB, în care Motreanu să fie la partid, Bolojan la guvern și Boc la președinție, este, în acest moment, unica soluție care poate salva România de o dominație totală a PSDului și de pierderea uriașelor oportunități de mai sus. Bolojan are un excelent profil de premier, Motreanu un profil perfect de lider de partid și Boc e singurul care are experiența politică, administrativă și internațională pentru Cotroceni, a scris Daniel Funeriu într-o postare pe contul său de Facebook.

To Top