Stiri Politice

Cutremur pe scena politică. Adevăratul motiv pentru care PNL vrea comasarea alegerilor. E foarte grav ce se va întâmpla

Cutremur pe scena politică. Adevăratul motiv pentru care PNL vrea comasarea alegerilor. E foarte grav ce se va întâmpla

Cutremur pe scena politică. Adevăratul motiv pentru care PNL vrea comasarea alegerilor. E foarte grav ce se va întâmpla. Formaţiunea condusă de către Nicolae Ciucă încasează o lovitură extrem de dură. Opoziţia îi face praf pe liberali.

Partidul lui Nicolae Ciucă se dezintegrează pe zi ce trece. Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR atacă dur PSD și PNL. Spune că cele două partide vorbesc despre comasarea alegerilor de anul viitor, lucru care, oricum, ar fi neconstituțional, dar nu se interesează de problemele României.

Moșteanu a mai afirmat că cei de la PNL sunt disperați să se ajungă la această comasare. Sunt conștienți că altfel vor pierde foarte mult la alegerile parlamentare. „Pentru a se asigura PNL că nu pică între scaune la alegerile parlamentare, între PSD, pe de o parte, și un pol de Dreapta format din USR, PMP și alte partide de Dreapta, de cealaltă parte. Ei știu că o să se întâmple asta și le e frică PNL-iștilor.

Nimeni nu înțelege de ce ar mai vota cineva PNL, când PNL s-a dovedit a fi doar PSD pe galben. Dacă vor PSD, au PSD-ul roșu, cel adevărat!”, a declarat Ionuț Moșteanu, în direct pe B1 TV.

Propunerea de comasare a alegerilor vine cu insistență dinspre PNL. „E nevoie, din punctul nostru de vedere, de o soluţie mult simplificată, de un proces electoral rezonabil, fluent, o organizare mult mai suplă. Nu ne dorim campanii electorale succesive timp de patru luni de zile, care oricum practic ar perturba foarte mult procesul electoral”, a afirmat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului.

Oficial, PSD-iștii susțin că nu vor să discute subiectul acum deoarece altele sunt grijile românilor. „Cred că mai important ce se întâmplă cu autostrada Moldovei, să găsim soluţii pentru reducerea preţurilor la alimente”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul social-democraților.

Adevăratul motiv pentru care PNL vrea comasarea alegerilor

Numai că președintele Klaus Iohannis i-a dat de gol pe social-democrați. Subiectul comasării se discută în partide.

UDMR a transmis, prin vocea președintelui Kelemen Hunor, că o comasare a alegerilor nu e constituțională: „Se poate visa la comasarea alegerilor, dar, din punct de vedere constituţional, din punct de vedere tehnic, trebuie să găseşti o soluţie”, spun ungurii.

Iar din partea USR, președintele Cătălin Drulă a declarat că ideea de comasare a alegerilor e un act de laşitate şi ticăloşie politică. Drulă a mai constatat că pe Iohannis, PNL-iști și PSD-iști pare că-i deranjează democrația: „Să spui că alegerile sunt un moft într-o democrație, că suntem un pic încurcați la anul că avem alegerile astea, că trebuie să ne alegem primari, Parlament, președinte e deranj. Mi se pare de noaptea minții… Dacă s-ar putea să nu mai facem alegeri și să facă acolo la coaliție, să ne spună pe o listă cine să conducă România, aproape ar fi bine…”, a mai spus Drulă.

To Top