Stiri Politice

Cutremur în politică: Un sondaj din PNL arată că AUR i-a depășit pe liberali

PNL nu mai are nimic de-a face cu democrația! Acuzații extrem de dure la adresa liberalilor

Newsweek a publicat un sondaj din PNL care arată că AUR i-a depășit pe liberali. PNL acuză că cifrele nu sunt reale și „au intenția de a ridica artificial un partid extremist.”

Un sondaj „din interiorul PNL”, dezvăluit de Newsweek România, arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 29% dintre alegători ar vota cu PSD, 21% cu AUR și numai 20% cu PNL. Purtătorul de cuvânt al liberalilor a negat veridicitatea acestor procente.

Cea mai importantă concluzie este faptul că AUR a devenit al doilea partid, reușind să-i întreacă pe liberali și aflându-se la opt procente în spatele social-democraților.

Ierarhia partidelor este completată de USR- 12%, UDMR- 4%, PMP- 3%, Pro România- 2%, REPER- 2%, SOS (Șoșoacă)- 2%, Forța Dreptei- 1%, APP- 1%, Altul – 3%.

În ceea ce privește încrederea în partide, ierarhia este similară. PSD este pe primul loc, cu 31%, AUR pe locul doi, cu 25%, PNL pe locul trei, cu 22%. Urmează USR – 14% și REPER- 11%.

Ce spune PNL despre sondaj

Sondajul ar fi fost efectuat, potrivit Newsweek România, sub coordonarea consultantului politic Dan Sultănescu.

Potrivit sursei citate, sondajul de opinie a fost realizat în perioada 19 februarie – 3 martie 2023, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de computer), pe un eșantion de 1.100 de persoane și o marjă de eroare de +/- 3%.

Partidul condus de premierul Nicolae Ciucă a transmis prin purtătorul de cuvânt, Ionuț Stroe, că sondajul prezentat de Newsweek nu este real.

„Cifrele prezentate nu sunt adevărate. Acest sondaj de presupus uz intern nu există. Oricum se poate observa că intenția prezentării publice a unor astfel de cifre este pentru a ridica artificial un anume partid, de orientare extremistă. Scorul PNL în acest moment depășește 22%”, a declarat Ionuț Stroe.

To Top