Stiri Politice

Cutremur în Guvern! Se pregăteşte debarcarea unui ministru important. Marcel Ciolacu a spus clar

Cutremur în Guvern! Se pregăteşte debarcarea unui ministru important. Marcel Ciolacu a spus clar

Cutremur în Guvern! Se pregăteşte debarcarea unui ministru important. Marcel Ciolacu a spus clar. Unul dintre oamenii cheie din Executiv ar putea să plătească cu postul prestaţia pe care a avut-o. Este vorba despre şeful de la Agricultura, Petre Daea.

Marcel Ciolacu spune că până la rotația guvernamentală nu ar trebui schimbați miniștrii pentru a nu bloca ministerele.

Totuşi, Marcel Ciolacu avertizează. În mai se va face o analiză completă a fiecărui ministru, iar ministrul Agriculturii, Petre Daea, va afla atunci dacă este vinovat sau nu pentru suma mică alocată fermierilor românilor din fondurile de rezervă ale UE.

„Suma venita de la Comisia Europeana a fost ridicola fata de efortul nu numai al Romaniei, ci si al Poloniei, Bulgariei, Cehiei, Slovaciei, tarile cele mai afectate (de cerealele ieftine din Ucraina). E foarte usor sa gasim vinovati. Cred ca fermierii asteapta in primul rand solutii.

Problema e ca nu cred ca incalzeste pe nimeni daca vinovatul e dl Daea sau nu. Vom vedea cand se face rotatia guvernamentala daca dl Dea a fost sau nu vinovat. Pana atunci, parerea mea, daca nu se fac schimbari majore guvernamentale, sa lasam ministrii sa functioneze.

Sunt ferm convins ca in luna mai vom face o analiza completa pe fiecare ministru. Blocam ministerul daca anunta intempestiv anumite schimbari, ar fi o greseala politica din partea mea”, a declarat Ciolacu, întrebat despre o schimbare din funcție a lui Petre Daea, conform Europa FM.

Suma de 10 milioane de euro alocată României pentru spijinirea fermierilor afectaţi de afluxul de cereale din Ucraina este derizorie şi am cerut comisarului pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, reanalizarea formulei de calcul, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, într-o conferință de presă.

„Teoretic nu este bătută în cuie. Este propunerea lor, e posibil să o revizuiască, dar e posibil să nu o facă. Eu am transmis că nu suntem de acord şi am cerut această revizuire, iar comisarul a aprobat. Sper ca, începând de astăzi şi în zilele următoare, să se lucreze la analiza obiectivă.

Decizia finală se va lua până pe 30 martie, dar indiferent de suma care va veni de la Comisie, statul membru are posibilitatea, prin fondurile proprii, să aloce pe acest mecanism de sprijin o sumă echivalentă cu cea primită. Deci, dacă primim 10 milioane de euro mai putem da încă 10 milioane de euro de la bugetul de stat”, a adăugat şeful MADR.

Cutremur în Guvern!

Comisia Europeană a anunţat luni că doreşte să recurgă la o rezervă de criză pentru a sprijini fermierii din Polonia, România şi Bulgaria, în valoare totală de 56,3 milioane de euro, pentru compensarea “pierderilor economice datorate creşterii importurilor de cereale şi oleaginoase” venite din Ucraina “şi limitarea impactului dezechilibrelor pieţei”.

Astfel, a fost propusă alocarea unei sume de 29,5 milioane de euro Poloniei, 16,75 de milioane de euro Bulgariei, iar României 10,05 milioane de euro. În plus, CE autorizează cele trei ţări să dubleze aceste sume prin ajutoare de stat.

Întrebat cum comentează informaţiile apărute în spaţiul public despre o posibilă demitere a sa, din cauza sumelor foarte mici obţinute de la CE pentru fermieri, Daea a răspuns: “Eu nu ştiu acest lucru. Nu am timp de demisii. Aştept să lucrez şi să fac ceea ce îmi este dat şi din acest punct de vedere mă găsiţi acolo unde nevoia o cere şi locul de muncă mă atrage”.

To Top