Stiri Politice

Şoc în cazul reţinerii lui Victor Piţurcă! Legătura dintre fostul selecţioner şi Ludovic Orban. Dezvăluiri uluitoare din acest caz

Şoc în cazul reţinerii lui Victor Piţurcă! Legătura dintre fostul selecţioner şi Ludovic Orban. Dezvăluiri uluitoare din acest caz
Ludovic Orban, sursa foto facebook

Cutremur în cazul reţinerii lui Victor Piţurcă! Legătura incredibilă dintre fostul selecţioner şi Ludovic Orban. Dezvăluiri uluitoare din acest caz ies acum la iveală. Un alt lider politic detonează bomba momentului în acest caz.

Toată lumea a fost şocată de reţinerea de către DNA a lui Victor Piţurcă. Acum, ies la iveală amănunte uluitoare. Consultantul politic, Cozmin Gușă, vine cu amănunte de ultimă oră.

Cozmin Guşă susține că reținerea lui Victor Pițurcă de către DNA poate fi citită în cheie politică. Gușă spune că Pițurcă a fost reținut pentru că e prietenul lui Ludovic Orban. “Știrea e importantă oricum, dar dacă socotiți că Victor Pițurcă este prietenul de 30 de ani al lui Ludovic Orban, pricepeți mai corect mizele jucate. Și tot așa primesc răspuns cei ce nu pricepeau cum a primit Pițurcă contracte de stat în pandemie, când premier era LuCOVID. Treaba de ieri cu amanta a fost deci doar “deschiderea”!, susține Cozmin Gușă.

DNA vine cu precizări despre dosarul în care au fost reținuți fostul selecționer și al directorui general al Romarm, Gabriel Țuțu. Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a lui Gabriel Țuțu, director general al CN Romarm SA.

În sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual, și a unei persoane fizice, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

Acuzaţii grave la adresa lui Victor Piţurcă

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că nu are nicio legătură cu acest subiect. Spune că nu a comunicat cu Piţurcă din 2018. “Nu ştiu nimic, eu nu am mai comunicat cu Victor Piţurcă de ani de zile, în perioada guvernării chiar n-am avut nicio comunicare.

Dacă a distribuit măşti neconforme în spitale ale Ministerului Apărării, aici ar trebui să răspundă ministrul Apărării, cei care s-au ocupat de managementul unităţilor sanitare din zona Ministerului Apărării şi managerii unităţii spitaliceşti. Trebuie văzut exact despre ce contract este vorba”, a afirmat Orban, întrebat pe acest subiect.

El a subliniat că oricine a profitat de pandemie şi a încălcat legea trebuie anchetat şi pedepsit. “În ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu am ştiinţă. Eu am spus foarte clar pe acest subiect: oricine a încălcat legea, oricine a încercat să profite de pandemie astfel încât să obţină câştiguri ilegale sau nu a distribuit măşti în conformitate cu standardele de calitate trebuie să fie anchetat şi pedepsit, dacă a încălcat legea. Nu am absolut nicio legătură cu subiectul. Victor Piţurcă a participat doar la manifestarea de la lansarea candidaturii mele la Primăria Capitalei în 2008. Eu v-am spus că din 2018 nu am comunicat cu domnul Piţurcă”, a adăugat Orban.

În pandemie, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Țuțu, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, Țuțu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor „servicii”, Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare. dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.

Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei. „Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, informează DNA.

To Top