Stiri Politice

Cum vrea Dominic Fritz să prevină tragediile. Ordin pentru Guvern şi Parlament. E singura soluţie

Cum vrea Dominic Fritz să prevină tragediile. Ordin pentru Guvern şi Parlament. E singura soluţie
Dominic Fritz, sursa foto Facebook

S-a aflat cum vrea Dominic Fritz să prevină tragediile. Ordin pentru Guvern şi Parlament. E singura soluţie. Primarul municipiului Timişoara a cerut Parlamentului şi Guvernului României să simplifice legislaţia.

Mai mult, Dominic Fritz vrea să includă drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat. Edilul a cerut Poliţiei să găsească o soluţie de folosire a datelor înregistrate de aceste radare şi să amendeze şoferii care pun în pericol vieţi.

Reacţia primarului Fritz vine după ce, joi, doi studenţi de la Universitatea Politehnica au murit într-un accident produs în Pasajul Michelangelo din Timişoara. Tragedia s-a întâmplat din cauza excesului de viteză cu care şoferul conducea maşina în care se aflau tinerii.

Edilul a sesizat faptul că, doar în ultimele 10 zile, radarele instalate de primărie la intrarea în pasaj au înregistrat 78.976 de depăşiri ale limitei de viteză admise, dar Poliţia Rutieră nu le foloseşte pentru a-i amenda pe contravenienţi şi a lua măsurile legale împotriva lor.

Dominic Fritz mai menţionează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, şi că anul trecut datele înregistrate de aceste aparate au fost trimise la Poliţie, dar tot Primăria a fost cercetată pentru că ar fi încălcat normele de protejare a datelor personale ale şoferilor care nu au respectat legea. “Rezultatul a fost doar o anchetă a Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a cărei ţintă e tot Primăria (!). S-au apucat să cerceteze dacă am protejat destul datele personale ale şoferilor care nu respectă legea, dând aceste date Poliţiei”, a arătat edilul timişorean.

În postarea de pe pagina de socializare, Dominic Fritz a pus şi o fotografie cu o maşină care “practic a zburat prin pasaj cu o viteză de 140 km/h”, dar al cărei şofer a rămas nesancţionat pentru excesul de viteză.

Cum vrea Dominic Fritz să prevină tragediile

“Refuz să mai tac şi să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolenţă. Ieri, doi tineri de 19 ani au murit într-un accident terifiant la Pasajul Michelangelo. Probabil şoferul a ştiut că indiferent de viteza cu care merge, nu va fi amendat. 78.796 de depăşiri ale limitei de viteză în ultimele 10 zile, în Pasajul Michelangelo. Aceasta au înregistrat radarele amplasate de Primărie acolo. Maşina pe care o vedeţi în fotografie practic a zburat prin pasaj cu o viteză de 140 km/h, la începutul acestei săptămâni. Nu l-a amendat nimeni pe şofer, nu i-a suspendat nimeni permisul de conducere. Circulă în continuare. Avem pozele cu numerele de înmatriculare pentru fiecare din cei peste 78.000 de şoferi care au călcat agresiv pedala de acceleraţie. Ce facem cu ele? Nimic. Suntem obligaţi să le ştergem după cel mult 30 zile, pentru că Poliţia Rutieră nu le poate folosi”, a menţionat Fritz.

Primarul Timişoarei afirmă că uneori simte el însuşi “că trăim în Absurdistan”, într-un stat “care se vrea el însuşi slab”, care se teme să aplice reguli pentru toţi şi să-i sancţioneze pe cei care pun viaţa celorlalţi în pericol.

“Cer Poliţiei să găsească o soluţie să folosească datele înregistrate de radare şi să amendeze şoferii care pun în pericol vieţi. Nu putem ignora la nesfârşit aproape 240.000 de depăşiri ale vitezei lună de lună, într-un singur punct în Timişoara. Cer urgent Parlamentului şi Guvernului să clarifice şi să simplifice odată legislaţia şi să includă drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat. Câţi oameni mai trebuie să moară ca să ieşim din această impotenţă instituţională auto-impusă?”, îşi încheie Dominic Fritz postarea.

To Top