Stiri Politice

Cum vor să epateze oamenii lui Nicolae Ciucă. A început deja campania electorală. Guvernanţii, dispuşi să-şi taie salariile

Cum vor să epateze oamenii lui Nicolae Ciucă. A început deja campania electorală. Guvernanţii, dispuşi să-şi taie salariile

S-a aflat cum vor să epateze oamenii lui Nicolae Ciucă. A început deja campania electorală. Guvernanţii sunt dispuşi să-şi taie salariile. Guvernul pune la cale un pachet de criză. Acesta va fi implementat după Paște. Miniștrii au răspuns, în direct la Antena 3, dacă sunt sau nu dispuși să își taie salariile pentru a face economie la buget.

Este o gaură prevăzută la buget, estimată la 20 de miliarde de lei pentru acest an. ”Haideți să așteptăm o astfel de decizie. Din punctul meu de vedere, nivelul de salarizare al Ministerului Economiei este unul decent pentru angajații acestui minister”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

”Dacă decizia e luată, nici nu trebuie întrebat ministrul. Decizia dacă e luată din punct de vedere politic și adoptată printr-un act normativ nu ai ce comenta”, a spus și Daniel Cadariu, ministrul Turismului.

Cum vor să epateze oamenii lui Nicolae Ciucă

”Dacă aceasta rezolvă problema de sustenabilitate a finanțelor publice și, în spirit de solidaritate cu necazurile oamenilor, nu am niciun fel de problemă să fim solidari cu oamenii și să accept această reducere”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Iar președintele Klaus Iohannis, când este întrebat dacă va face economie, spune că se va încadra în bugetul aprobat de Guvern și că nu acceptă tăierile din pix ale politicienilor. Pe de altă parte, tot președintele Klaus Iohannis pleacă în turneu de Paște, chiar pe 18 aprilie, în America Latină.

România are o mare gaură după primele trei luni din acest an. S-a vorbit deja despre o tăiere a salariilor, dar şi a concedierilor în rândul bugetarilor. Totuşi, premierul Nicolae Ciucă a spus că nu se va întâmpla acest lucru.

To Top