Stiri Politice

Cum sunt puşi în pericol milioane de români. Dezvăluiri incredibile din Parlament

Vești bune pentru mamele care au copii mai mici de 5 ani. Legea pe care a propus-o PNL în Parlament

S-a aflat cum sunt puşi în pericol milioane de români. Dezvăluiri incredibile din Parlament, acolo unde a fost chemat la raport un personaj important. Cei de la USR l-au chemat în Parlament pe şeful Gărzii de Mediu pe tema poluării excesive a aerului din Bucureşti şi Ilfov.

Claudiu Mureşan, senator al celor de la USR a venit primul cu dezvăluirile. “Garda Naţională de Mediu trebuie să facă mai mult pentru ca locuitorii din Bucureşti şi Ilfov să beneficieze de un aer respirabil”, a spus acesta.

Comisarul-şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Pădurean, a fost chemat săptămâna aceasta la Comisia pentru mediu din Senat la iniţiativa USR, ca urmare a nenumăratelor sesizări venite din partea locuitorilor din unele zone ale Capitalei şi din oraşele limitrofe Popeşti-Leordeni, Bragadiru şi Berceni, care s-au plâns de calitatea aerului şi de mirosul insuportabil.

USR consideră că Garda Naţională de Mediu (GNM) nu ia suficiente măsuri pentru a asigura calitatea aerului pentru bucureşteni şi ilfoveni şi a cerut un plan de măsuri concrete pentru îmbunătăţirea activităţii GNM.

“Este inacceptabil ca la şase luni de la numirea în funcţie comisarul-şef al Gărzii de Mediu să se uite pasiv la ce se întâmplă în Bucureşti, în Ilfov, la Ploieşti şi în atâtea locuri din România şi să spună că nu are ce să facă, pentru că nu-i permite cadrul legislativ, că nu are suficiente resurse, că nu are laboratoare, că programul de lucru al comisarilor este de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00”, a declarat Claudiu Mureşan, preşedintele Comisiei de Mediu din Senat.

Cum sunt puşi în pericol milioane de români

Comisarul-şef Aurelian Pădurean, a recunoscut în timpul discuţiilor că a fost numit politic, iar până în iulie anul trecut nu a avut nicio tangenţă cu mediul, a fost poliţist, a ieşit la pensie, apoi PNL l-a numit secretar de stat în MAI, după care comisar-şef la GNM.

Concluzia discuţiilor din Comisie a fost că Garda Naţională de Mediu trebuie să se implice mult mai activ pentru a găsi rezolvare la sutele de sesizări venite din partea cetăţenilor. A fost fixată o nouă întâlnire cu reprezentanţii GNM pentru 28 martie. Până atunci, instituţia trebuie să pregătească o listă de acţiuni şi necesarul logistic, precum şi cu modificările legislative care se impun pentru a face mai eficientă lupta împotriva arderilor de deşeuri şi a depozitării ilegale a acestora.

“Peste o lună, vom discuta şi despre ce putem face noi, din punct de vedere legislativ, pentru a îmbunătăţi calitatea aerului pe care îl respirăm cu toţii”, a adăugat Claudiu Mureşan.

La întâlnirea membrilor Comisiei pentru mediu din Senat cu comisarul-şef al Gărzii Naţionale de Mediu Aurelian Pădurean au mai participat şi secretarul de stat din Ministerul Mediului Bogdan Balanişcu şi David Marian, director în cadrul GNM.

To Top