Stiri Politice

Cum sunt păcăliţi românii. Adevărul despre preţul ridicat al gazelor pentru consumatori

Vești bune pentru mamele care au copii mai mici de 5 ani. Legea pe care a propus-o PNL în Parlament

S-a aflat cum sunt păcăliţi românii. Adevărul despre preţul ridicat al gazelor pentru consumatori. Un europarlamentar român se revoltă şi scoate la iveală amănunte absolut incredibile. Acesta a vorbit despre piața energiei din România.

Cristian Terheş, europarlamentar ales pe listele PSD, deşi era în PNŢCD, vorbeşte despre preţul gazelor. Acesta susține că nu înțelege de ce statul român trebuie să se raporteze la prețul de piață atunci când vinde gaze românilor.

„Asta a schimbat America acum și e înnebunită Europa”, a atras atenția Cristian Terheş, la emisiunea Ediția de seară, realizată de Dinu Criste la Cluj Live.

„Grav e următorul lucru: tu, în slugărnicia ta, cum a fost și în perioada Guvernului Adrian Năstase, să îți vinzi resursele, gaze, țiței, la o firmă străină… Ei îți controlează tot ce înseamnă extracție. Și mulți se întreabă. Cum am devenit dependenți de gazul rusesc? Că nu ne ajungea…

Păi dacă te uiți statistic să vezi cât gaz scoate OMV-Petrom îți dai seama că producția de gaze din România a tot scăzut. Și atunci te întrebi: nu este cumva un interes aici în spate? Din moment ce tu ai zăcăminte, ai tehnologie, de ce nu scoatem noi gaz? De ce trebuie să aducem gaz de la alții?”, a declarat Cristian Terheș, conform sursei citate.

Cum sunt păcăliţi românii

Europarlamentarul atrage atenția că o astfel de politică te poate face dependent și mai mult. „Piața românească are nevoie de gaz. Și atunci necesarul de care mai are nevoie îl aduce de pe alte piețe. Îl aduce din Rusia, de exemplu.

Și în felul acesta ajungi și dependent de gazul rusesc, dar și de interesul politico-economic, firmă controlată de un stat străin, dovedit acum că este și un stat ostil. Ori obiectivul României este să scotă OMV-ul de pe piață și să preia Petrom”, a explicat Terheș.

Acesta a vorbit despre ce s-a întâmplat  peste Ocean, în SUA. „Iar dacă e gazul tău de ce tu ca stat, că aici e o altă discuție foarte importantă: de ce eu când vând gazele României românilor trebuie să mă raportez la prețul de piață? Asta a schimbat America acum și e înnebunită Europa.

Ei au spus: vii cu o firmă străină în SUA și îți deschizi aici punct de lucru? Îți dăm energie mai ieftină”, a precizat Terheș.

To Top