Cum se joacă PSD şi PNL cu banii românilor. S-a aflat de ce trenează tăierea pensiilor speciale. Dezvăluiri incredibile din interior care ţin România pe loc. Scandalurile din coaliţie întârzie reformele extrem de importante de care are nevoie statul român.
PSD şi PNL se ceartă în interiorul coaliţiei, iar în tot acest timp se pierd bani foarte mulţi. Toate reforme importante bat pasul pe loc din cauza neînțelegerilor dintre PSD și PNL. Pe listă sunt pensiile sau legile educației. Viitorul românilor este în joc. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă trenează discuţiile.
Sistemul public de pensii are nevoie de o reformă. Aceasta ar trebui să fie gata la finalul acestei luni. Asta dacă vrem să primim banii europeni din PNRR. În realitate nu există niciun proiect, nu exista nici in dezbatere publică pentru că PSD și PNL nu se înțeleg cu privire la modificările care trebuie aduse.
- Avertisment crunt pentru Robert Negoiţă! DNA este pe urmele primarului de la Sectorul 3
- George Simion: Iohannis este un nenorocit, dar nu există niciun vot secret în Parlament
- Ludovic Orban, miștouri pe Facebook la adresa lui Iohannis: M-a ras Werner o dată. Acum e rândul lui la ras
Cea mai mare problema este legată de vârsta de pensionare. Până la 65 de ani ar trebui să lucreze și bărbații, și femeile, iar cei care aleg să lucreze până la 70 de ani să primească anumite bonusuri. PSD nu e de acord cu această prevedere.
Cum se joacă PSD şi PNL cu banii românilor
În ceea ce privește reforma pensiilor speciale, discuțiile stagnează în Parlament, deoarece nu e consens între cele două partide aflate la guvernare. PSD susţine că, de exemplu, pensiile militarilor nu ar fi speciale ceea ce este o greşeală. Absolut toate pensiile, inclusiv cele militare, care nu sunt bazate pe contributivitate, sunt speciale.
Și legile educației creează tensiuni. Ministrul Educației Ligia Deca spunea că există consens în Coaliție și că va înainta proiectul final în guvern, astfel încât să fie adoptat și trimis în Parlament. PSD a ieșit public și a spus că va face propriile consultări cu societatea civilă pentru a aduce îmbunătățiri.
O situație incertă vizează și șefia Autorității Electorale Permanente. Liberalii nu sunt de acord cu propunerea PSD, Toni Greblă, conform Digi24. Surse din PNL spun că nici în perioada următoare problema nu va fi tranșată și ne putem aștepta la încă o amânare a discuțiilor.
