Stiri Politice

Cum se joacă PSD şi PNL cu banii românilor. Acuzaţii grave la adresa Guvernului. Opoziţia face scandal

Cum se joacă PSD şi PNL cu banii românilor. Acuzaţii grave la adresa Guvernului. Opoziţia face scandal

S-a aflat cum se joacă PSD şi PNL cu banii românilor. Acuzaţii grave la adresa Guvernului. Opoziţia face scandal şi vine cu amănunte icredibile despre cei din coaliţie. Şeful celor de la USR, Cătălin Drulă, a lansat critici dure la adresa actualei coaliții de guvernare.

Cătălin Drulă atacă PSD şi PNL în privința gestionării găurii bugetare. Spune că statul a ajuns pentru PSD și PNL să fie doar o sursă de bani pentru clientela politică. Acesta a acuzat că s-a ajuns în situația lipsei de până la 20 de miliarde de lei la buget. Asta pentru că cheltuielile au fost mai mari decât erau prognozate iar veniturile au fost mai mici.

„E greu să începi de undeva cu cât de mult rău face această coaliție. Ne-a adus în această situație a bugetului și este fără precedent ca în aprilie să nu îți iasă bugetul, în condițiile în care nu a fost un cataclism în astea trei luni de când s-a votat bugetul în Parlament, nu a existat ceva neprevăzut. Pur și simplu a fost un buget mincinos. Cheltuielile erau mai mari decât erau prognozate, veniturile erau mai mici. Statul acesta a ajuns pentru PSD și PNL să fie doar o sursă de bani pentru clientela politică, pentru speciali, pentru privilegiați, pentru firmele de partid, pentru duty-free-uri, contracte cu dedicație. Pe partea de reforme necesare pentru a cheltui mai eficient banii publici pentru a strânge cureaua și a avea servicii eficiente pentru cetățean nu vor să facă absolut nimic”, a spus Drulă, în direct pe B1TV.

Cum se joacă PSD şi PNL cu banii românilor

Cătălin Drulă a mai precizat că soluția pe care liderii coaliției au găsit-o la îndemână este creșterea impozitării.  „Ne-au anunțat că au o gaură, dintr-odată brusc, 20 de miliarde a apărut gaura cea despre care noi vorbim de un an de zile.

Apoi au început să vorbească despre măsuri pentru reducerea cheltuielilor la stat, după care a ieșit președintele Iohannis și a zis nu se face nimic, Ciolacu a zis nu tăiem de nici unde, Ciucă nu taie de nici unde și acum au venit la soluția la care ne așteptam, creșterea taxelor, creșterea impozitelor. Este o soluție pe care au pus-o parțial în practică, au crescut la chirii, la PFA-uri, la microîntreprinderi, într-o întreagă zonă de micro-antreprenoriat, de liber-profesioniști”, a mai spus Drulă, conform sursei citate.

To Top