Stiri Politice

Cum se joacă PNL şi PSD cu legile justiţiei. Amănunte incredibile din Parlament

Vești bune pentru mamele care au copii mai mici de 5 ani. Legea pe care a propus-o PNL în Parlament

Întâmplări incredibile în parlament. S-a aflat cum se joacă PNL şi PSD cu legile justiţiei. Amănunte incredibile din Parlament. Au eliminat interceptările ca probe de corupţie, apoi s-au răzgândit. Opoziţia a făcut scandal în comisia juridică din Camera Deputaţilor.

Asta după ce majoritatea PSD-PNL-UDMR a votat un amendament la Codul de procedură penală. Acest amendament prevedea că înregistrările nu mai pot fi folosite ca mijloc de probă în cazurile de infracţiuni de corupţie şi infracţiuni asimilate corupţiei.

Iată care erau situațiile în care se puteau efectua interceptări, potrivit amendamentului adoptat inițial de deputații PSD-PNL-UDMR. ”Dacă din cuprinsul acestora rezultă date sau informații privitoare la pregătirea ori săvârșirea unei infracțiuni contra securității naționale prevăzută de Codul Penal sau de legi speciale a unei infracțiuni de trafic de droguri, a unei infracțiuni la regimul privind substanțelor dopante, de efectuare de operațini ilegale cu precursori sau cu alte produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în infracțiuni privind nerespectare regimului armelor, munițiilor, materialelor nucleare și materialelor explosive și a precursorilor de explozivi restricționați, de trafic și exploatrea persoanelor vulnerabile, acte de terorism, de spălarea a banilor, de falsificare de monede, timbre sau de alte valori, de falsificare de instrumente de plată electronică, a unei infracțiuni care se săvârșește prin sisteme informatice sau mijloace de comunciare electronică, contra partimoniului, de șantaj, de viol, de lipsire de libertate în mod ilegal sau în cazul oricărei infracținuni contra persoanei prevăzută de Codul penal sau alte infracțiuni prin care s-a pus în pericol ori, după caz, a fost afectată sănătatea, integritatea corporală sau viața unei persoane”, este proiectul pe care voia săl voteze Puterea, conform stirileprotv.ro.

Deputatul USR, Silviu Dehelean a afirmat că scoaterea înregistrărilor va împiedica practic instrumentarea oricărui caz de corupţie. Această modificare era mai gravă decât pragul de 250.000 de lei la abuzul în serviciu. ”Scoaterea înregistrărilor va împiedica practic instrumentarea oricărui caz de corupţie. Practic, PSD, PNL şi UDMR dau liber la corupţie în întreg aparatul administrativ”, a spus el, potrivit news.ro.

USR a anunţat că ”va sesiza Curtea Constituţională pe cele două proiecte de lege prin care Coaliţia PSD-PNL-UDMR mutilează Codurile penale mai rău decât au făcut-o Dragnea-Iordache et co”.

Fostul ministrul al Justiţiei Stelian Ion a anunţat de asemernea că USR va sesiza Comisia Europeană. Deputatul USR Victor Ilie a precizat în timpul şedinţei că, potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor, orice parlamentar are obligaţia să facă cunoscut orice interes personal care ar putea influenţa acţiunile lor publice, inclusiv votul, pe scoaterea înregistrărilor pe evaziune fiscală şi corupţie.

Cum se joacă PNL şi PSD cu legile justiţiei

El a acuzat-o pe președinta PSD a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, că are interese directe în modificarea Codurilor Penale. Spune că a votat o modificare care îl favorizează direct pe soțul ei în procesul în care este trimis în judecată pentru evaziune fiscală și grup infracțional organizat.

”Avem informaţii că soţul unui membru din biroul acestei comisii are un dosar de evaziune fiscală şi grup criminal infracţional, cu termen în 3 iunie, anul acesta, la Tribunalul Bucureşti”, a spus reprezentantul USR.

Conform sursei citate, ”modificarea votată de PSD este exact ca dedicația pentru Dragnea din OUG 13/2017, doar că pentru o infracțiune mai gravă și un prejudiciu mult mai mare”. La scurt timp după tot acest scandal, președinta Comisiei Juridice, Laura Vicol i-a anunțat oficial pe membrii comisiei că se retrag toate amendamentele și vor fi eliminate și modificările făcute de Senat.

Surse politice au precizat pentru sursa citată că decizia de retragere a amendamentelor a fost luată de președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

To Top