Stiri Politice

Cum poate arunca ţara în aer Klaus Iohannis. Mutarea care va rupe coaliţia. Marcel Ciolacu anunţă concesii

Cum poate arunca ţara în aer Klaus Iohannis. Mutarea care va rupe coaliţia. Marcel Ciolacu anunţă concesii
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

S-a aflat cum poate arunca ţara în aer Klaus Iohannis. Mutarea care va rupe coaliţia. Marcel Ciolacu anunţă concesii în speranţa că şeful statului îşi va da acordul să ajungă premier la finalul lunii mai. Sunt noi dezvăluiri de culise despre rotativa care va avea loc la finalul lunii mai.

Realitatea Plus anunţă că Marcel Ciolacu ar intenționa să îl păstreze pe Nicolae Ciucă în noul Guvern, după rocada puterii din luna mai. Nicolae Ciucă ar urma să fie pus șefia Ministerului Apărării Naționale, minister pe care l-a lăsat în trecut tocmai pentru funcția de prim-ministru.

Momentan, nu se ştie dacă preşedintele Klaus Iohannis va fi de acord cu nominalizarea lui Ciolacu. Analistul politic, Bogdan Chirieac se teme că şeful statului poate arunca ţara în aer dacă nu îl nominalizează pe Ciolacu.

“Nu ați văzut săgeți între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. De fiecare dată când a avut ceva de spus despre PNL, președintele Ciolacu s-a referit la Klaus Iohannis, pe dânsul l-a criticat, niciodată pe Nicolae Ciucă. De altfel, prietenia dintre cei doi, Ciolacu și Ciucă, este asumată.

Ei și-au făcut inclusiv vizite externe comune, ceea ce este un pic neobișnuit în România, unde liderii politici se dușmănesc sincer în general, atât în Japonia la sfârșitul lui septembrie, cât și în Coreea de Sud, unde înțeleg că s-au semnat contracte sau s-au deschis porțile pentru contacte importante, în ajunul Crăciunului. Deci nu ar fi nicio problemă ca Nicolae Ciucă să devină vice-premier și ministru al Apărării. Sunt convins că Marcel Ciolacu ar accepta fără probleme”, a declarat Bogdan Chirieac.

Analistul nu este convins că Iohannis se va conforma. “E întrebarea momentului. Și întrebarea este dacă Klaus Iohannis este dispus să arunce țara în aer deoarece stabilitatea politică, coaliția asta, este bunul cel mai de preț pe care România îl oferă alianței NATO, în momentul acesta cu războiul la graniță.

Dacă e ceva cu adevărat apreciat în România de astăzi este coaliția, stabilitatea și sprijinul total pe care România îl oferă NATO și SUA în acest moment. Dacă Klaus Iohannis hotărăște să nu țină seama de protocol, sigur că vor urma tulburări politice”, a spus analistul, conform dcnews.ro.

Cum poate arunca ţara în aer Klaus Iohannis

În cadrul aceleași intervenții, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit și despre ieșirea nervoasă a lui Marcel Ciolacu la un post de televiziune, în legătură cu scandalul OMV Petrom.

”În momentul în care va fi numit premier, dânsul cred că va deschide o comisie de anchetă, dacă nu cumva comisia respectivă nu se face înainte, că văd că onorabilii de la DNA nu simt nevoia să facă această anchetă. S-au ascuns după faptul că în conformitate cu o decizie a Curții Constituționale, DNA nu anchetează legi și ordonanțe de urgență.

Aia era valabilă când doamna Kovesi a vrut să aresteze Guvernul, în 2017, dar aici nu vorbim despre ordonanța de urgență, ci despre persoanele care au scris-o și verificarea, să vedem dacă este vorba despre incompetență, prostie cinstită sau ticăloșie, dacă nu au existat alte interese, trafic de influență, poate și mită la nivelul cel mai înalt.

Sunt lucruri care ar trebui investigate. Când faci o gaură de un miliard de euro, ar trebui. Nimeni să nu privească în zona respectivă mi se pare grotesc”, a declarat Bogdan Chirieac.

 

To Top