Cum îşi bat joc PSD şi PNL de banii românilor. Pensia specială a lui Nicolae Ciucă, salvată. Dezvăluiri devastatoare din Parlament. Opoziţia dă de pământ cu cei din coaliţie care nu vor să taie pensiile speciale. Cătălin Drulă, liderul USR a vorbit la Prima News despre amendamentele noi aduse la legea pensiilor speciale
Coaliţia PNL-PSD a venit în Parlament cu o soluţie ultra cosmetizată. Din calculele USR, premierul Ciucă din 18.000 de lei rămâne cu 17.000 de lei, adică o scădere de doar 1,000 de lei. Pierdem între 1,5 miliarde de euro şi 3,3 miliarde, dacă nu le eliminăm, a mai spus Drulă.
Cătălin Drulă a declarat că cei care blochează reforma pensiilor speciale sunt în primul rând PSD şi PNL, cei care au majoritatea. Cele două mari partide au şi susţinerea tacită a AUR. Liderul acestui partid, George Simion are o tăcere completă pe subiect.
- Șoc total: Petrecere TSD cu lăutari, manele şi dedicaţii pentru liderii formaţiunii. Au intervenit trupele speciale
- Singura câștigătoare în cazul Bâstroe e Rusia! Eugen Tomac: Suntem o țară mare cu politicieni foarte mici
- AUR l-a terfelit pe Marius Budăi chiar de la tribuna Parlamentului: I-aţi trădat şi i-aţi minţit fără jenă pe părinţii noştri
Drulă a precizat că USR a fost singurul partid care a votat împotrivă această variantă de cosmetizare cu care au venit azî în Parlament. ”AUR este un sprijinitor tacit al pensiilor speciale, nu doresc aducerea lor la contributivitate. USR este partidul care a făcut PNRR şi a pus aceatsă obigaţie acolo. M-am poziţionat şi pentru români şi pentru militari, pentru că oameni care au contribuit la fel primesc pensii diferite, de două trei ori mai mari dacă eşti în sistemul special, asta distruge coeziunea socială”, a spus Drulă, precizând că nu toţi militarii au pensie de 18.000 de lei pe lună, ca premierul Nicolae Ciucă.
Cum îşi bat joc PSD şi PNL de banii românilor
”Această coaliţie PNL-PSD a venit în Parlament cu o soluţie ultra cosmetică. Am făcut un calcul, la premierul Ciucă din 18.000 de lei rămâne cu 17.000 de lei. Adică 1.000 de lei. Este cosmetic şi introduce alte nedretăţi, pentru că nu au făcut să interzică să ia şi pensia şi indemnizaţia de premier”, a spus Drulă, arătând că fostul mininistru Gabriel Oprea ”a dat în judecată Parlamentul şi a câştigat pensia de parlamentar din ultimii doi ani, 250.000 de lei şi ia şi pensie de fost militar”.
Întrebat cum vor explica cei din coaliţie legea pensiilor speciale, la Bruxelles, Drulă a spus: ”Eu cred că ei speră să se mai certe o vreme cu Bruxelles- ul, după care eventual, pentru că are şi nitşte viici de neconstituţionalitate, pe partea de necontributivitate, introdusă azi acolo apar nişte ambiguităţi, o să o ajungă la CCR şi o să o trântească, vor spune că au încercat dar nu vrea CCR,. Am estimat că pierdem undeva la 1,5 miliarde de euro şi 3,3 miliarde, dacă nu eliminăm pensiile speciale”, a spus Drulă.
