Stiri Politice

Cum îi minte Klaus Iohannis pe români. Criza va lovi cumplit în ţara noastră. Avertisment de ultimă oră

Klaus Iohannis are în mână o mutare! Ce ar putea face președintele României

S-a aflat cum îi minte Klaus Iohannis pe români. Criza va lovi cumplit în ţara noastră. Avertisment de ultimă oră al Opoziţiei care vine cu date concrete. Şeful celor de la USR, Cătălin Drulă, îl face praf pe şeful statului.

Klaus Iohannis a venit cu o poziţie incredibilă. „Situaţia economică în România este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare”, a susținut președintele. Asta în condițiile în care românii se plâng că acesta este cel mai scump Paște din ultimii ani.

Mai mult, şi guvernanții tocmai au recunoscut o gaură de 20 de miliarde din buget. Declarația a enervat Opoziția. „Poate dacă s-ar mai da jos din avioanele de lux și ar face piața ar înțelege ce trăiesc românii”, a susținut Cătălin Drulă.

Liderul USR a explicat de ce problemele noastre nu sunt la fel peste tot în lume, așa cum pretind guvernanții ca să scape de răspundere. Mai mult, a atacat dur şi Guvernul PSD – PNL – UDMR. „Singura soluție este oprirea jafului de la buget, miliarde de lei dați pe clientela de partid, pe pensii speciale, pe sinecuri și contracte cu dedicație”, a subliniat Cătălin Drulă.

„IOHANNIS: Situația economică a României e foarte bună.
REALITATEA: Cel mai scump Paște din ultimii 20 de ani.

IOHANNIS: Nu este nevoie de tăieri de cheltuieli.
REALITATEA: Guvernul a cheltuit cu 23 de miliarde peste încasări în primele 3 luni. Deficitul a explodat.

Poate dacă s-ar mai da jos din avioanele de lux și ar face piața ar înțelege ce trăiesc românii”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Acesta a invocat apoi cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS). Acestea sunt extrem de clare. Inflația în luna martie a ajuns la 14,5%. Legumele s-au scumpit cu aproape 10% într-o singură lună. Spre comparație, continuă Drulă, În Statele Unite inflația e de 5%, iar în Zona Euro de 6,9%.

Cum îi minte Klaus Iohannis pe români

„Cu alte cuvinte, în România cresc prețurile în 4 luni cât într-un an în America sau în 6 luni în zona Euro. Nu, nu e peste tot la fel”, a ținut să precizeze liderul USR.

Cătălin Drulă a acuzat apoi Guvernul PSD – PNL – UDMR că alimentează inflația prin cheltuielile peste încasări. De altfel, el a explicat de mai multe ori că Guvernul are tot interesul să mențină inflația și prețurile sus pentru că, astfel, încasează mai mulți bani la buget prin taxe, bani pe care apoi PSD, PNL șI UDMR îi dă clientelei de partid.

„Împrumuturile făcute pentru umplerea găurii negre de la buget înseamnă scumpiri încontinuu. Singura soluție este oprirea jafului de la buget, miliarde de lei dați pe clientela de partid, pe pensii speciale, pe sinecuri și contracte cu dedicație. În același timp, făcute reformele și investiți banii din PNRR și redusă taxarea pe muncă.

Iohannis ne-a spus azi că vrea SCUMPIRI în continuare, în locul soluțiilor corecte pentru români”, a mai scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

To Top