Stiri Politice

Cum eșuează statul român pe mâna lui Klaus Iohannis în a-și proteja cetățenii

Umilinţă totală încasată de Klaus Iohannis! Cu cine a fost comparat preşedintele României

Cătălin Drulă a scris pe contul său de Facebook o postare în care a explicat “cum eșuează statul român pe mâna lui Klaus Iohannis în a-și proteja cetățenii.”

Este inadmisibil ca un dosar atât de important în justiție precum Hexi Pharma să ajungă la prescrierea faptelor. Reforma justiției patronată de Klaus Iohannis, PNL și PSD ne-a adus în situația în care oamenii nu își mai găsesc dreptatea. Acesta este eșecul definitiv al unui președinte care promitea modernizare, dar a livrat numai dezamăgire și nedreptate.

Vă amintiți că, în 2016, cazul Hexi Pharma ținea cap de afiș prin toată presa. După incendiul de la Colectiv, Libertatea descoperise că dezinfectanții din spitalele românești erau diluați. Ca o coincidență: Hexi Pharma avea sediul în clădirea SRI.

A fost cel mai mare scandal din istoria sistemului medical din România. Dosarul se făcuse atât de gros încât Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spunea: „Mă rog la Dumnezeu ca dosarul Hexi Pharma să nu vină curând la ÎCCJ, pentru că nu avem loc de depozitare”.

Faptele din dosarul Hexi Pharma s-au prescris

Șapte ani mai târziu, firma Hexi Pharma a fost găsită vinovată prin decizie definitivă.

Dar pentru cei doi directori ai companiei faptele s-au prescris. Practic, n-avem niciun vinovat.

Oare dacă l-ar fi întrebat cineva în urmă cu o lună pe ministrul Predoiu de decizia în acest dosar, ar fi știut?!, a scris Cătălin Drulă, pe contul său de Facebook.

Magistrații Curții de Apel București au constatat vineri prescrierea faptelor pentru care au fost trimise în judecată Dinu Flori, Leva Mihai și societatea Hexi Pharma.

Potrivit deciziei magistraților, s-a dispus încetarea proceselor penale cu privire la societatea Hexi Pharma, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals în formă continuată și participație improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

De asemenea, magistrații au decis încetarea procesului penal cu privire la inculpata Dinu Flori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și a infracţiunii de
zădărnicirea combaterii bolilor, în forma participației improprii, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

To Top