Stiri Politice

Cum este şantajat Klaus Iohannis. Dezvăluiri halucinante din interiorul puterii. PSD şi Marcel Ciolacu joacă tare

Klaus Iohannis, făcut praf în direct! Acuzaţii fără precedent la adresa preşedintelui. Nu mai are nicio şansă

S-a aflat cum este şantajat Klaus Iohannis. Dezvăluiri halucinante din interiorul puterii. PSD şi Marcel Ciolacu joacă tare în privinţa legilor Educaţiei. Ies la iveală amănunte absolut incredibile despre jocurile din interiorul puterii. Social democraţii nici nu se gândesc să renunţe.

Klaus Iohannis ar trebui să-l desemneze pe Marcel Ciolacu premier la finalul lunii mai. Asta se va întâmpla după ce Nicolae Ciucă îşi va da demisia.

Cei de la PSD se tem că Iohannis nu-l va desemna pe Ciolacu premier. Acum, l-ar şantaja. Nu votează legile Educaţiei dacă Ciolacu nu ajunge premier. Cel puţin asta susţine editorialistul Ştefan Vlaston, conform adevarul.ro.

“Legile Educaţiei au ajuns, în sfârşit, la Guvern, şi urmează traseul interministerial de avizare până în 23 martie. Apoi vor ajunge în Parlament. Aici ele depind de PSD, adică de Ciolacu, care se cere premier în luna mai. Aşa că preşedintele trebuie să aleagă: Ciolacu premier, sau nu trec legile Educaţiei!

Legile, în varianta Deca, au stat în dezbatere doar ultimele 10 zile, în rest au fost ţinute la secret. Iar în ultimele 10 zile s-au lovit de un val de critici virulente venite de la elevi, părinţi, profesori, universitari, oameni de cultură. Nici pe departe consensul social pe care-l visa Ligia Deca.

Aşa se întâmplă când legile au doar doi autori, Iohannis şi Ligia Deca, iar dezbaterile, când s-au ţinut, au fost făcute de ochii lumii, nu s-a ţinut cont de opiniile contrare legilor. Şi toate acestea, pentru ca să intre cât mai repede în vigoare „copilul de suflet” al lui Klaus Iohannis, al doilea Alexandru Ioan Cuza al României, având menirea de a schimba fundamental educaţia din România. Măcar atât să rămână în urma a două mandate de președinte!

Trecerea rapidă prin Parlament depinde de PSD, care vrea propria dezbatere asupra legilor. PSD nu se supune cerinţelor preşedintelui în privinţa legilor Educaţiei. Cel putin așa rezultă dintr-o circulară trimisă în filiale, obţinută pe surse. Iată ce spune circulara”, spune Vlaston, conform sursei citate.

Vlaston nu se opreşte aici. “PSD deschide consultările pe Legile educației. PSD a pledat tot timpul pentru consultare publică și transparentă, pentru că această reformă este mult prea importantă pentru a fi decisă în spatele ușilor închise. Până acum Ministerul Educației nu a dorit să facă publice aceste proiecte. Odată cu intrarea proiectelor pe circuitul de avizare, PSD deschide dezbaterea publică pentru toți cei interesați de acest subiect. Obiecțiile și propunerile acestora vor fi integrate într-un set de amendamente care vor fi promovate de PSD în Parlament.

Calendarul se va desfășura până pe 31 martie, astfel încât PSD să strângă cât mai multe opinii din societatea civilă.

Cum este şantajat Klaus Iohannis

Presupunând că preşedintele îl crede pe cuvânt pe Ciolacu, că-i va trece legile Educaţiei prin Parlament, şi îl desemnează premier, nu are nicio garanţie că lucrul se va şi întâmpla. Cuvântul lui Ciolacu!

Este foarte posibil, ca premierul Ciolacu să retragă legile având iniţiator guvernul, cu argumentul că sunt prea importante pentru a fi adoptate în grabă, şi că vor fi adoptate de către viitorul Parlament.

Argumentul că legile reprezintă jalon în PNRR nu mai ţine, deoarece în descrierea respectivului jalon nu apare cuvântul lege.

Mai mulţi lideri din PNL, fără să-şi exprime opoziţia pe faţă, pentru a nu-i supăra pe Iohannis şi Ciucă, nu sunt nici ei de acord cu actuala formă a legilor Educaţiei, şi vorbesc doar pe la colţuri. Nu e clar cât de mare este acest grup de contestatari şi dacă au puterea să influenţeze conducerea partidului. Sau cum vor proceda în dezbaterile şi votul din Parlament.

Legile Educaţiei nu au şanse mari să treacă prin Parlament, în timpul necesar pentru intrarea în vigoare la 1 septembrie anul acesta. Şi asta pentru că Iohannis şi Deca s-au crezut înţelepţii neamului, doar ei au scris Legile Educaţiei, fără aportul unor specialişti recunoscuţi în ţară şi peste hotare. Chiar dacă Iohannis îl numeşte pe Ciolacu premier, nici atunci nu este sigur că legile vor trece rapid prin Parlament. Ghinion”, a ]ncheiat Vlaston.

To Top