Stiri Politice

Cum dispar banii românilor. Klaus Iohannis, direct responsabil. Acuzaţii foarte grave la adresa şefului statului

Hoțul de la Interne reprezintă România în continuare! Cătălin Drulă: După aproape o lună, și-a dat seama și Iohannis că Bode a furat

S-a aflat cum dispar banii românilor. Klaus Iohannis, direct responsabil de aceste lucruri extrem de grave. Acuzaţii devastatoare la adresa şefului statului din partea Opoziţiei. Şeful celor de la USR, Cătălin Drulă, spune că România trebuie să scape de Klaus Iohannis și să aibă un președinte căruia să-i pese cu adevărat de ce se întâmplă în țară.

Cătălin Drulă l-a acuzat de minciună pe Klaus Iohannis. Spune că şeful statului a mințit alegătorii și a adus PSD la guvernare, invocând că e nevoie de stabilitate.

Drulă spune că e stabilitate dar doar pentru privilegiați, pentru speciali și clientela de partid a PSD și PNL. Președintele USR a explicat și cum vor gestiona guvernanții gaura din bugetul statului, care e mult mai mare de 20 de miliarde de lei.

„Trebuie să scăpăm de Iohannis. Sper că nu-i trece prin cap să mai rămână prin politică… 10 ani deja sunt suficienți și vrem să avem la Cotroceni un om căruia să-i pese de țara asta”,a declarat liderul USR.

Întrebat dacă va candida la președinția României, Cătălin Drulă a răspuns că o decizie în partid nu s-a luat încă. „Evident, fiind președinte de partid, sunt un potențial candidat la președinție, dar ce pot să vă spun e că pe mine, în relația cu Klaus Iohannis – și am avut relație de ministru, relație oficială – m-a frapat tot timpul cât de puțin îi pasă de țara asta”, a spus Drulă, în direct pe B1TV.

Cât despre stabilitatea invocată de Iohannis drept motivul pentru care a girat coaliția PNL – PSD, Drulă a fost extrem de clar. „Singura stabilitate e frăția devalizării statului, frăția sinecurilor, a băieților deștepți, a fetelor din consiliile de administrație și așa mai departe. Ăsta e statul român al specialilor. Dacă ești în gașcă cu ei, primești un post călduț, o pensie specială, un avantaj, un contract… Pentru alegerile de anul viitor să dăm asta jos!”, a tunat şeful USR.

Liderul USR a mai afirmat că Iohannis a dat practic PSD-iștilor și PNL-iștilor semnalul a ceea ce au de făcut în ce privește gaura de miliarde din buget. Nu se vor face economii, nu vor renunța la sinecuri, pensii speciale, privilegii și clientela de partid, ci vor profita tot de românii deja împovărați de inflație.

„Șeful cel mare al acestei grupări care e la guvernare a dat semnalul clar: nu ne atingem de nimic, rămâne totul la fel. Trebuie găsite soluții smart, a spus. Citez exact: smart. Adică soluții de băieți deștepți… Soluția aia e una simplă, după cum vă poate spune orice economist, orice macroeconomist: inflația. Vor devaloriza leul ca toate aceste datorii făcute pe buget să însemne mai puțin în termen real. Asta înseamnă scumpiri fără număr, o să se domolească inflația de tot la alții, prin Vest, și România o să continue până își ostoesc setea de bani la buget.

Reforme reale, oprirea acestui jaf la buget, oprirea miliardelor de lei dați pe clientela de partid, pensii speciale, sinecuri, contracte cu dedicație, asta nu vor să facă. Nu vor să facă nici reformele din PNRR”, a declarat Drulă.
Cătălin Drulă a susținut apoi că gaura din buget e, în fapt, mult mai mare de 20 de miliarde și a dat trei exemple din Ministerul Transporturilor, pe care, în 2021, el l-a condus vreme de opt luni și în fruntea căruia se află acum Sorin Grindeanu (PSD): „A pus Grindeanu 3 bugete de companii în transparență și vă dau 3 cifre: 1,4 miliarde de lei pierdere prognozată la CFR Infrastructură, 1,2 miliarde la Călători și ieri a ieșit Metrorex – citesc din memorie – 400 sau 600 de milioane de lei (pierderi). Dacă le aduni pierderile prognozate, alea pe care ei și le propun în bugetul de venituri și de cheltuieli pe 2023, sunt vreo 3 miliarde de lei. Ăștia sunt bani ascunși, încă nu se văd contabilicește pe tot acest deficit, nu-i socotește dl Câciu (ministrul PSD al Finanțelor) la ăia 20 de miliarde”, a spus Drulă care nu s-a oprit aici.

„PNDL-ul ăla pentru care USR a fost dat afară de la guvernare, (programul) Anghel Saligny, marele program de 65 de miliarde de lei până, la data curentă s-au plătit facturi de 0,3 miliarde. Nici măcar un miliard… Toți primarii pe care i-au mințit, care au proiecte, care se bazează pe banii pe care i-a promis Guvernul, banii ăștia de unde vin?”, a mai declarat Cătălin Drulă, conform sursei citate.

To Top