Stiri Politice

Cum cheltuie Klaus Iohannis banii românilor. Lux şi opulenţă la Palatul Cotroceni. Noi detalii incredibile despre şeful statului

Klaus Iohannis are în mână o mutare! Ce ar putea face președintele României

S-a aflat cum cheltuie Klaus Iohannis banii românilor. Lux şi opulenţă la Palatul Cotroceni. Noi detalii incredibile despre şeful statului. Iohannis nu a zburat în lux doar în deplasarea din Japonia. A apelat la asemenea zboruri de lux şi pe cursele interne.

Klaus Iohannis nu mai are nicio grijă electorală. La finalul anului viitor, va termina al doilea mandat la Palatul Cotroceni şi nu mai poate candida din nou la funcţia supremă. Președintele Klaus Iohannis a zburat de la București la Craiova, pe 19 mai 2022 și pe 20 decembrie 2022, cu avioane închiriate.

Pe 19 mai, Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul portughez, António Costa. Ulterior, cei doi s-au deplasat în vizită la Batalionul I Instrucție Olt de la Caracal, potrivit Agendei Prezidențiale. Pe 20 decembrie 2022, Iohannis a fost din nou în vizită la Caracal, tot cu avionul până la Craiova. De această dată l-a avut ca musafir pe președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, în vizită la același batalion.

Potrivit unor surse din domeniul aviatic, Președinția a apelat la serviciile companiei Toyo Aviation pentru ambele curse. La ambele deplasări au fost folosite aeronave de tip Embraer Legacy 600, mai mic și mai ieftin decât cel cu care a mers acum în Japonia și Singapore, conform libertatea.ro.

Avionul de producție braziliană Embraer Legacy 600 este destinat curselor din zona business și poate transporta maximum 13 pasageri. Pe 19 mai, Iohannis a zburat cu avionul cu indicativul YR-IGP. A aterizat la Craiova la ora 14.00 și a plecat înapoi spre București la 15.30. 8 pasageri au fost la bord. Pe 20 decembrie, a folosit avionul cu indicativul YR-TRO. A aterizat la Craiova la 10.35 și a decolat spre Capitală la ora 15.00. 10 pasageri au fost la bord.

Cum cheltuie Klaus Iohannis banii românilor

Administrația Prezidențială a apelat la Toyo Aviation în mai multe rânduri. Iohannis a zburat, în 28 iunie anul trecut, la summitul NATO de la Madrid, tot cu aeronava Embraer cu indicatorul YR-IGP, conform G4Media. Cu același aparat a călătorit și la Chișinău, în 2020, conform sursei citate. Colaborarea Cotroceniului cu Toyo Aviation este de lungă durată. În 2015, președintele a închiriat o aeronavă Challenger 300 pentru a merge la Bruxelles. Șeful cancelarriei prezidențiale de la acea vreme, Dan Mihalache, a spus că închirierea aeronavei a costat 140.000 de lei.

La opt ani distanță și în contextul crizei energetice, sunt mari șanse ca prețurile să fi crescut simțitor. Toyo Aviatian este deținută, prin intermediul altor companii, de El Feki Tarek, conform datelor de la Registrul Comerțului, prezentate de Termene.ro.

El Feki Tarek este un om de afaceri egiptean, care activează de mulți ani în România. Numele său a apărut în stenogramele din dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu, condamnat, în 2013, la 7 ani de închisoare pentru fapte de corupție. Tarek figura în dosar drept denunțător al unui alt om de afacaeri, Marius Locic, care a fost condamnat, în același dosar cu Cătălin Voicu, la 4 de închisoare.

To Top