Stiri Politice

Cum amanetează PSD viitorul românilor. Acuzaţii devastatoare la adresa unui ministru

Cum amanetează PSD viitorul românilor. Acuzaţii devastatoare la adresa unui ministru

Cum amanetează PSD viitorul românilor. Acuzaţii devastatoare la adresa unui ministru. A început scandalul dintre social democraţi şi PNL. Chiar dacă încă se află în coaliţie, liberalii şi PSD-iştii se atacă dur. Fostul ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, dă de pământ cu actualul şef de la Finanţe.

Ministrul Finanţelor s-a împrumutat anul trecut de 150 de miliarde de lei, un nivel istoric. Mai mult, acesta nu poate să dea vina pe ANAF şi pe colectare pentru “gaura” de la buget, a declarat, marţi, în plen, deputatul PNL Dan Vîlceanu.

“Domnul Câciu a preluat mandatul la MF în 2021, luna noiembrie, moştenind un deficit de 4,7% din PIB şi în ultima lună a reuşit să facă 2% din PIB în plus şi am terminat anul cu 6,7. Îmi pare rău că tot continuăm să ne aducem aminte. Pandemia a fost un moment complicat pentru toată ţara. Se pare că numai pentru PSD e un motiv de laudă tot ce s-a întâmplat atunci şi vă lăudaţi cu suferinţa românilor.

Nimeni n-a vrut să vină pandemia şi am luat măsurile pe care inclusiv dumneavoastră astăzi le continuaţi. Ia întrebaţi-l pe domnul Câciu despre IMM INVEST şi o să vedeţi că e foarte fericit cu acel program. Vă place, dar când vine vorba despre vaccinuri faceţi-i o întrebare domnului Rafila, o să vă explice tot, pentru că are o Hotărâre de Guvern prin care o să vă explice tot ce se întâmplă cu vaccinurile”, a afirmat deputatul PNL, la dezbaterea “Ora Guvernului”, la care a fost invitat ministrul Câciu.

Cum amanetează PSD viitorul românilor

Dan Vîlceanu a mai susţinut că “PSD are o pasiune pentru găuri”. “Dumneavoastră de la PSD aveţi o pasiune pentru găuri. În 2017 aţi mai inventat gaură – gaura pe care domnul Dragnea atunci o ancheta cu comisie de anchetă în Parlament împotriva domnului Cioloş. Şi acum vă autogăuriţi, veniţi singuri şi spuneţi că există o gaură de 20 de miliarde în buget. Păi faceţi comisie de anchetă şi anchetaţi-l pe domnul Câciu”, a completat deputatul.

“Domnule Câciu, anul trecut v-aţi împrumutat de 150 de miliarde. Este un nivel istoric, niciodată România nu s-a împrumutat într-un an de 150 de miliarde. Şi încă ceva: aţi plătit 30 de miliarde pe dobânzi, atenţie, cât au plătit guvernările liberale în doi ani – într-un an am plătit 14 miliarde şi într-un an 17 miliarde dobânzi. Dumneavoastră aţi plătit 30 într-un singur an şi anul ăsta se pare că ajungeţi la 40, ceea ce nu e un motiv de laudă şi despre asta nu vreţi să vorbiţi. Şi, ca să încheiem într-un mod mai mai practic, mai concret: domnule Câciu, nu puteţi să daţi vina pe ANAF şi pe colectare. Legea bugetului dumneavoastră aţi făcut-o, cheltuielile din buget dumneavoastră le-aţi stabilit”, i-a transmis Vîlceanu ministrului Finanţelor.

To Top