Stiri Politice

Cum amanetează PSD şi PNL viitorul României. Urmează un nou val de scumpiri. Criza care ne va afecta pe toţi

Cum amanetează PSD şi PNL viitorul României. Urmează un nou val de scumpiri. Criza care ne va afecta pe toţi

Cum amanetează PSD şi PNL viitorul României. Urmează un nou val de scumpiri. Criza care ne va afecta pe toţi. Opoziţia dă de pământ cu Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Mai mult, atrage atenţia. Politica Guvernului îi va afecta grav pe români.

Şeful celor de la USR, Cătălin Drulă, s-a dezlănţuit. A vorbit despre datele referitoare la deficitul bugetar prezentate de Ministerul Finanţelor.

Cătălin Drulă a spus clar. ”Politica fiscală a Guvernului PNL-PSD este iresponsabilă şi ne duce cu toată viteza înainte către zid”. ”Rotativa se finanţează cu bani care nu există. Asta înseamnă tot mai multă inflaţie şi scumpiri”, susţine Drulă.

”Deficitul bugetului de stat după primele două luni ale anului este uriaş: aproape 19 miliarde de lei! Cheltuielile (53 mld) sunt mai mari cu 50% decât veniturile (38 mld). Diferenţa înseamnă împrumuturi care îndatorează generaţiile viitoare şi duc la scumpiri imediate în prezent. Numai pe dobânzi s-au cheltuit 7 miliarde de lei în primele două luni ale anului”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, ”politica fiscală a Guvernului PNL-PSD este iresponsabilă şi ne duce cu toată viteza înainte către zid”.

Cum amanetează PSD şi PNL viitorul României

Şeful celor de la USR a vorbit şi despre soluţiile care ar opri criza. ”Soluţiile corecte: oprirea risipei bugetare, reducerea cheltuielilor inutile, tăierea pensiilor speciale şi a sinecurilor şi echilibrarea bugetului. Dar Ciolacu şi Ciucă nu le vor. Sunt dependenţi de păcănele. Cheltuie nebuneşte pentru clientela de partid cu ochii injectaţi”, a mai scris Drulă.

Liderul USR afirmă că rotativa se finanţează cu bani care nu există. ”Asta înseamnă tot mai multă inflaţie şi scumpiri”, a adăugat Drulă în finalul mesajului.

Ministerul Finanţelor anunţă, luni, că execuţia bugetului general consolidat în primele două luni ale anului 2023 s-a încheiat cu un deficit de 1,07 % din PIB, respectiv 17,04 miliarde de lei.

Nicolae Ciucă ar urma să-şi dea demisia din funcţia de premier la finalul lunii mai. Apoi, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să-l desemneze pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier, conform rotativei.

To Top