Stiri Politice

Coordonatorul proiectului ”ION” recunoaște: Dialogul dintre chatbot și premierul Ciucă a fost regizat

Coordonatorul proiectului ”ION” recunoaște: Dialogul dintre chatbot și premierul Ciucă a fost regizat

Coordonatorul proiectului ”ION” recunoaște că dialogul dintre chatbot și premierul Ciucă a fost regizat. Răspunsurile au fost preînregistrate.

Coordonatorul proiectul ”ION” a confirmat într-un interviu cu Dragoș Stanca că dialogul dintre premierul Nicolae Ciucă și chatbot a fost regizat, întrebările fiind preînregistrate. Întrebat dacă ”există sau nu există acest asistent AI (Inteligență Artificială)”, Nicu Sebe a răspuns ”că nu pot să spun că este finalizat și este în prima fază, dar oricum este o chestie reală care există”.

”Bun, deci ca să spunem lucrurilor pe nume, ceea ce am văzut în campanie de lansare, unde premierul a fost principalul actor, a fost o declarație de intenție, dar nu a fost un dialog real cu un robot care să răspundă oricărei întrebări … pentru că impresia asta a fost”, a continuat Dragoș Stanca.

”ION nu va face politică”

”Nu, pentru noi ceea ce a prezentat în ședința de guvern a fost un simbol, de fapt.” a răspuns Nicu Sebe.

Dragoș Stanca a insistat pentru un răspuns: ”Cineva a dat play răspunsurilor care au fost preînregistrate, ca să spunem lucrurilor pe nume. Nu a fost ca la chatGPT, că îți răspunde în timp real oricărei întrebări.”

În cele din urmă, coordonatorul proiectul ”ION” a recunoscut că momentul a fost regizat: ”Nu, în acel moment așa a fost, dar sistemul poate să și răspundă”.

Întrebat dacă consilierul ”ION” are și un rol electoral, Nicu Sebe a spus că ”noi nu facem politică și ION nu va face politică”.

În urmă cu aproape două săptămâni, premierul Nicolae Ciucă a prezentat ceea ce pretinde a fi un bot de inteligență artificială numit ION, dezvoltat de o echipă de cercetători și profesori români, care va servi drept consilier guvernamental. Premierul spunea că rostul acestuia ar fi acela de a colecta opiniile românilor și de a i le transmite, ca un consilier. Ulterior, Nicolae Ciucă a făcut o demonstrație a serviciului de inteligență artificială și i-a pus o întrebare robotului despre care guvernul spune că poate prelua comenzi vocale.

To Top