Stiri Politice

Comuna din România în care primarul se trezeşte la 4 dimineaţa să deszăpezească singur: “Nu e un lucru greu, mie îmi place”

Comuna din România în care primarul se trezeşte la 4 dimineaţa să deszăpezească singur: "Nu e un lucru greu, mie îmi place"

Poate părea incredibil, dar este adevărat. Se întâmplă în România, o țară în care nu rareori primarii ajung să fie un exemplu pentru comunitățile în care sunt aleși.

Presa locală din Satu Mare a publicat un material despre un primar din Satu Mare ca se trezește la patru dimineața pentru a deszăpezi drumurile din comună. Acesta spune că este o chestiune care face parte din administraţie.

Dinu Birtoc este primarul comunei Călineşti Oaş din judeţul Satu Mare, care deszăpezește singur drumurile din comună, cu utilajele administrației locale.

În prima zi din acest an în care a nins în comună, Dinu Birtoc s-a trezit la ora 4,00, a deszăpezit drumurile, iar la ora 8,00 s-a prezentat la Primărie unde a avut o recepție.

Primar: Am angajați la primărie, dar legea nu ne permite să le dau spor de noapte

Edilul nu are angajat la primărie care să se ocupe de deszăpezire şi nici nu contractează o firmă specializată pentru a face economii la buget.

“Nu e un lucru greu, face parte din administraţie, mie îmi place. Am fost îmbrăcat în salopetă până la 7,30 când mi-am terminat de deszăpezit. Într-o jumătate de oră m-am îmbrăcat, mi-am băut cafeaua şi la 8,00 am fost la serviciu, că mi-am făcut o recepţie la un drum pe care l-am făcut în toamnă.

Nu am şofer care să meargă pe el. Am angajați la primărie, dar legea nu ne permite să le dau spor de noapte. La ora când încep să mişte oamenii, drumurile trebuie să fie deja curate, atunci nu am de ales decât să merg eu”, a spus Birtoc.

Primarul deţine permis de categoriile B,C, şi E, astfel că poate conduce fără probleme autospeciale pentru deszăpezire, potrivit presasm.ro.

 

To Top