Stiri Politice

Clotilde Armand, încolţită! Ce este obligată să facă şefa de la Sectorul 1. A ratat fonduri uriaşe

Se amenință între ei cu pușcăria! Clotilde Armand: Vor avea din partea mea o plângere penală

Clotilde Armand, încolţită! S-a aflat ce este obligată să facă şefa de la Sectorul 1. A ratat fonduri uriaşe din PNRR. Cei de la PNL, filiala Sectorului 1 ies la atac. Îi transmit, prin intermediul unui comunicat de presă, un ultimatum primarului.

PNL Sector 1 îi cere lui Clotilde Armand să îl demită pe administratorul public care a ratat 15 milioane lei din PNRR. Sunt acuzaţii deosebit de grave ale liberalilor.

“Incompetenţa şi impostura ating noi limite la Primăria Sectorului 1. După ce au ratat o finanţare de peste 15 milioane lei din PNRR, pentru modernizarea staţiilor STB, Clotilde Armand şi gaşca de incompetenţi cu care conduce Sectorul 1 invocă din nou războaie imaginare şi comploturi universale, încercând să distragă atenţia de la adevărata problemă.

De parcă nu ar fi suficient că de peste doi ani sectorul este administrat la cel mai slab nivel din istorie, că nu au proiecte majore şi nu sunt în stare să facă investiţii, lipsa implicării şi aroganţa de care dau dovadă au consecinţe grave. Practic, sectorul 1 va fi singurul din Bucureşti care va rămâne cu staţiile de transport public nemodernizate (deşi are cele mai multe), pentru că în clădirea de pe Banu Manta se face orice, mai puţin administraţie.

“PNL Sector 1 îi solicită urgent primarului Armand să îl demită din poziţia de administrator public pe acest Tudor Roşca, numit de aceeaşi Armand fără concurs şi care nu a demonstrat decât incompetenţă. Chiar şi în al doisprezecelea ceas, în loc să îşi asume greşeala şi, eventual, să îşi dea demisia de onoare, protejatul lui Armand încearcă să invoce un complot al celorlalţi primari, cel mai probabil un nou război cu inamici imaginari. Le reamintesc celor care conduc această primărie că administraţia locală este o treabă serioasă.

Afirmaţia ‘primarul sectorului 1 nu a fost informat în timp util’ este de-a dreptul hilară. Există o hotărâre a Consiliului general al Municipiului Bucureşti din octombrie 2022, publicată în Monitorul Oficial. Toate celelalte Primarii de sector au aprobat proiectul şi asocierea cu Primăria Capitalei, mai puţin cel al sectorului 1. Sunt documente oficiale, nu discuţii purtate la cafea care nu au ajuns şi la Clotilde Armand. Este efectiv o oportunitate de modernizare a sectorului, cu peste 15 milioane de lei din PNRR, ratată din cauza incompetenţei. Trebuie să existe consecinţe”, a declarat Dinu Gheorghe, consilier local la Sectoru1 şi lider al grupului de consilieri PNL.

Cronologia evenimentelor
Conform primei variante a proiectului, aprobată în toamna anului trecut de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, trebuiau digitalizate 304 staţii la nivelul Sectorului 1, restul. Investiţiile cu bani europeni vor fi în afişare electronică, cu spaţiu destinat pentru hărţi şi programul de funcţionare, dar şi dezvoltarea unor elemente ITS integrate care să informeze în timp real călătorii.

Clotilde Armand, încolţită!

Primăria Sectorului 1 ar fi putut atrage suma eligibilă de 3.199.830,19 euro fără TVA, fonduri din PNRR.

1. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat proiectul de depunere a cererii de finanţare prin PNRR în octombrie 2022, hotărârea fiind publicată în Monitorul Oficial.

2. Toate celelalte cinci consilii locale de sector au aprobat prin hotărâri, tot în octombrie, proiectul şi asocierea în acest parteneriat cu Primăria Capitalei:
– Consiliul Local al Sectorului 2 a adoptat, în 5 octombrie 2022, HCL 368.
– Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat, la 11 octombrie 2022, HCL 453.
– Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat, la data de 7 octombrie 2022, HCL 268.
Consiliul Local al Sectorului 5 a adoptat, la data de 6 octombrie 2022, HCL 168.
Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat, la data de 6 octombrie 2022, HCL 260.

3. Aceste hotărâri includeau Acordul de parteneriat cu Primăria Capitalei, în care figurează, ca “Partener 2” şi Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, şi alocarea sumelor aferente fiecărui sector, prin fonduri PNRR. Primăria Sectorului 1 figura în prima variantă a Hotărârii Consiliului General.

4. În Anexa 2 la Hotărârea HCGMB 454 din 10 octombrie 2022, a fost aprobat şi Acordul de parteneriat, în care Primăria Capitalei, reprezentată de Nicuşor Dan, este lider, iar toate cele şase sectoare, inclusiv Sectorul 1, prin Clotilde Armand, erau parteneri.

5. Informaţia că Primăria Municipiului Bucureşti vrea să se asocieze cu primăriile de sector pentru modernizarea staţiilor STB, cu finanţare din PNRR, a apărut inclusiv în presă – linkuri.

6. În ianuarie 2023, Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a întrunit din nou în şedinţă şi a adoptat HCGMB nr. 2/31.01.2023 privind modificarea HCGMB nr. 454/10.10.2022. Concret, s-a modificat, atunci, articolul 2, valoarea proiectului fiind
scăzută la 52.907.904,23 lei fără TVA, din care cheltuielile eligibile prin PNRR au ajuns la 27.927.027,81 de lei fără TVA.

7. În ianuarie 2023, Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a întrunit din nou în şedinţă şi a adoptat HCGMB nr. 2/31.01.2023 privind modificarea HCGMB nr. 454/10.10.2022. Concret, s-a modificat, atunci, articolul 2, valoarea proiectului fiind scăzută la 52.907.904,23 lei fără TVA, din care cheltuielile eligibile prin PNRR au ajuns la 27.927.027,81 de lei fără TVA.

8. A fost modificată şi Anexa 2, privind Acordul de parteneriat, din el dispărând partenerul Primăria Sectorului 1. În proiect au rămas de digitalizat 968 de staţii, din care 244 în Sectorul 2, 205 staţii în Sectorul 3, 188 de staţii în Sectorul 4, 149 de staţii în Sectorul 5 şi 182 de staţii în Sectorul 6.

9. Au urmat şi hotărâri ale consiliilor locale de sector, de modificare a celor iniţiale. Din documentele justificative reiese informaţia că “Primăria Capitalei a transmis în atenţia partenerilor, la data de 20 ianuarie 2023, informaţii despre “eliminarea din parteneriat a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, ca urmare a nedepunerii documentelor necesare” şi includerea în acordul de parteneriat exclusiv a partenerilor care au depus documentele necesare şi indicarea sumelor alocate acestora”, spun cei de la PNL, într-un comunicat de presă.

To Top