Stiri Politice

Ciucă și Bode vor să bage protestatarii la dubă! Acuzații dure la adresa lui Klaus Iohannis: A fost sofisticat în a aranja lucrurile în Justiție

BREAKING NEWS: Vasile Dîncu, lovitură uriașă pentru Klaus Iohannis! "Constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute"

Cătălin Drulă a faptul că, în vreme ce fostul lider PSD Liviu Dragnea a încercat un asalt direct la Justiție, reacția publică fiind, deci, inevitabilă, președintele Klaus Iohannis a fost mai subtil și mai sofisticat.

Totodată, acesta a acuzat că PNL-iștii și PSD-iștii vor o justiție supusă, care să nu-i deranjeze și care poate, la un moment dat, chiar să fie dispusă să facă dosare la comandă politicienilor din Opoziție. O amenințare voalată în acest sens a venit deja de la Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, chiar de la tribuna Parlamentului.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Cătălin Drulă: Nu mai e nimic liberal în PNL

„PNL-ul… acel L din numele lor nu mai vine de la liberal. Dacă ne uităm pe partea economică, la supraimpozitarea contractelor part-time, când s-a investit Guvernul Orban era parte din programul de guvernare că desființează această supraimpozitare, iar acum au reintrodus-o cu PSD.

Dacă ne uităm la partea de democrație, că totuși un partid care se pretinde liberal ar trebui să fie cu reflexe, vedem că domnii Ciucă și Bode vor să bage protestatarii la dubă.

Dacă ne uităm ce se întâmplă cu unii judecători, care par să funcționeze sub influența partidului…”, a declarat Drulă, făcând referire la modul în care instanțele l-au salvat pe Ciucă deocamdată de un verdict de plagiat, precum și la declarațiile controversate ale ministrului Justiției, Cătălin Predoiu (PNL), referitoare la soluționarea unui dosar penal în care era vizat soțul fostei șefe a DIICOT, între timp decedat.

El a mai spus că, din câte a auzit, în biroul lui Florin Iordache, creatorul controversatei OUG13, ajuns între timp președintele Consiliului Legislativ, „e o zonă de control, un centru de comandă pentru Justiție, unde se cam știe ce se va întâmpla la Curtea Constituțională, ce decizii se vor da”.

„Dragnea a fost foarte brutal în metodele cu care a atacat justiția și a stârnit o contrareacție. A venit din prima și-a zis „dați o OUG să mă scăpați pe mine”. Și se vede foarte ușor. A venit apoi Iohannis cu un mod sofisticat de a aranja lucrurile în Justiție, cu presiuni subtile pe judecători, cu o Inspecție Judiciară, cu luarea resurselor de la DNA să nu poată face dosare”, a mai explicat liderul USR.

Drulă a mai spus că PSD și PNL vor magistrați care să nu-i deranjeze și care să fie ușor de controlat: „următorul pas fiind probabil să se facă dosare la Opoziție, că dl Bode a amenințat din plenul Parlamentului Opoziția că are niște informații, niște anchete judiciare și ”o să vedeți ce pățiți””.

To Top