Stiri Politice

Ciucă s-a predat la PSD! Atacuri fără precedent la adresa premierului: Ăștia sunt politicienii lași, oameni buni!

Ciucă s-a predat la PSD! Atacuri fără precedent la adresa premierului: Ăștia sunt politicienii lași, oameni buni!

Ciolacu/PSD scoate acum, acum când vorbim, mii de oameni din sistemele publice, mai ales din zona de apărare, spune fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

Prin lașitate, prin lipsă de asumare, prin păcălirea, prin zăpăcirea oamenilor aruncând tot felul de zvonuri în loc să fi făcut o consultare reală și o comunicare clară. Orice decizie e mai bună decât haosul lipsei de decizie.

Deși există și posibilitatea ca omul chiar să nu înțeleagă nimic, să nu aibă nicio viziune, aș spune că M. Ciolacu (PSD) e și un politician care minte, manipulează. Așa s-a descurcat el în politică.
Nu adoptarea schimbărilor din legile speciale lasă respectivele sisteme publice fără oameni. După adoptare, cei care au apucat să fie în sistem (pentru că nu au vârsta, cu toate reducerile posibile) nu mai au altă variantă decât să rămână până la îndeplinirea noilor condiții. Este o aberație ce spune Ciolacu anume că, după modificarea legilor speciale, vor pleca oamenii din sistem.

Haosul creat de ei acum, acum când citiți acest text, conduce la pensionarea anumitor categorii (a celor care îndeplinesc deja condițiile de pensionare pe legea actuală). Lipsa de dialog real.

Te uiți la ei, la Ciolacu care nu înțelege nimic, la Budăi care nu poate mai mult, la Ciucă – marele militar care s-a predat la PSD și nu ai cum să ai încredere că știu de capul lor. Și oamenii pleacă.
Au făcut totul varză stând de 4,5 luni pe loc. Nici așa, nici așa, când într-un fel când în alt fel. Au amestecat sistemele cu două bucăți în pensie (una pe contributivitate și alta specială, de la bugetul de stat) cu cele având o singură parte calculată “special”.

Ăștia sunt politicienii lași, oameni buni! Sunt praf când dau de greu.

Au făcut jena aia de proiect, l-au aruncat la Parlament și spun că acum (ACUM, nu înainte de a-l depune) stau de vorbă între ei ca, dacă iese și mai prost, să o încaseze politic celălalt. Am toate semnalele că, deși știau de un an că venea deadline-ul în decembrie (în decembrie a fost termenul limită pentru pensiile speciale, la final de martie e cel pentru pensiile din sistemul public) nu s-au consultat în mod real cu sistemele publice vizate. Tipic șmecherașilor, au sperat că merge cu învârtirea cuvintelor goale “a la Budăi” și la Bruxelles și s-au dat mari că rezolvă ei, că e suficient doar să mimeze reforma. Unii i-au crezut și n-au mai insistat să li se spună ce se va schimba. Prea multă toleranță față de acești șmecherași. Prea îngaduitori cu ei.

Din toamna anului trecut e un haos pe acest subiect al pensiilor speciale. E martie 2023, au trecut luni bune în care au ținut sistemele publice într-o ceață totală. Așa că se pleacă “pe capete”. Acum. Depopularea sistemelor care se întâmplă acum – pentru că e haos și lipsă de decizie – are un singur nume: Ciolacu/PSD.

Nu noile condiții ci chiar Ciolacu a făcut totul varză, fiind incapabil să ia decizii. Ce laș! Combinația cu M. Budăi, care nu are capacitatea de a conduce această reformă, e fatală. Să vedeți haos la discuțiile pe pensiile din sistemul public.

To Top