Stiri Politice

Ce va face Marcel Boloș după rotativă? Se știe că ministrul este și preot în Biserica Ortodoxă

Ce va face Marcel Boloș după rotativă? Se știe că ministrul este și preot în Biserica Ortodoxă

Ministrul Marcel Boloș a fost întrebat ce va face după ce va avea loc rotativa guvernamentală, programată să aibă loc în luna mai. Despre ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene se știe și că este preot misionar în Biserica Ortodoxă Română.

„În cel mai negru scenariu pentru mine, dar în același timp, foarte bun pentru mine, ca persoană, este să revin în funcția mea de director la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și să îmi continui activitatea la nivel regional. Pe de altă parte, în funcție de cum se va decide la nivelul PNL, pot să fiu parte în viitorul Guvern la rotativă, acolo unde se consideră că am cunoștințele necesare”, a zis Marcel Boloș, pentru dcnews.ro.

Întrebat dacă își dorește să fie în Guvern după rotativă, ministrul a zis: „Da, îmi doresc să fiu în Guvern, dar nu în orice poziție, adică nu doar ca să fiu prezent fizic acolo și să nu pot aduce un plus de valoare”.

DC News l-a întrebat dacă ar accepta să fie ministru al Transporturilor, iar Marcel Boloș a răspuns: „Am lucrat patru ani în transporturi. Da, mi-ar plăcea să continui lucrurile bune în acest domeniu. Dar decizia nu depinde de mine, se ia la nivel politic. Se va lua la momentul potrivit”.

Marcel Boloș: “Și dacă mi-ar interzice cineva nu m-aș lăsa de Biserică”

Într-un scurt interviu pentru publicația din Cluj, Boloș susține că a devenit preot la 40 de ani, după ce a terminat facultatea de teologie ortodoxă, dar că nu și-a trecut studiile teologice în CV pentru că e tehnocrat „nu am treabă cu activitatea politică” și a „preferat să separe biserica de activitatea profesională”.

„Am preferat să separ Biserica de activitatea profesională, nu vreau să implic Biserica în demnitățile publice. Eu, fiind tehnocrat, nu am treabă cu partea politică, motiv pentru care m-au și lăsat să slujesc în continuare. Biserica, credința, religia, sunt valori ale fiecărui om, te ajută să ai o judecată dreaptă, sunt niște valori corecte pentru deciziile pe care trebuie să le iei”, a spus Marcel Boloș, citat de cluj24.ro.

Boloș a povestit cum a vrut să dea examen la seminar înainte de Revoluție, dar nu a reușit din cauza unui aviz negativ la dosar.

”Și dacă mi-ar interzice cineva nu m-aș lăsa de Biserică. Din copilărie am aplecarea asta spre Biserică, eu am copilărit în curtea bisericii din Hodișu. Nici nu concepeam altfel viața decât să fiu preot.

Am avut multe de pătimit, în 1986 mi-au făcut un dosar cu aviz negativ pentru Seminarul Teologic. Nici nu am fost lăsat să intru în examen, la proba scrisă. A fost atunci, pentru mine, o mare cumpănă a vieții, am trecut printr-o mare dramă.

Nu concepeam să nu fiu preot dar m-a ajutat Dumnezeu, astfel că la 40 de ani am devenit preot, după absolvirea Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Oradea”, a spus Boloș.

 

To Top