Stiri Politice

Marcel Ciolacu, probleme cu legea? Anunţ de ultimă oră al DNA care îl vizează direct pe şeful PSD

Marcel Ciolacu, probleme cu legea? Anunţ de ultimă oră al DNA care îl vizează direct pe şeful PSD
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

S-a aflat ce probleme cu legea are Marcel Ciolacu. Anunţ de ultimă oră al celor de la DNA care îl vizează direct pe şeful celor de la PSD. Procurorii anticorupţie au făcut anunţul public care îl vizează pe liderul Camerei Deputaţilor. S-a aflat ce se întâmplă cu dosarul in rem privind certificatele de revoluţionar.

Acest dosar se află în lucru şi îl vizează, printre alții, și pe liderul PSD Marcel Ciolacu. Anunţul a fost făcut de DNA, într-un răspuns oficial, conform g4media.ro.

„Dosarul la care faceți referire nu a fost soluționat, urmărirea penală fiind începută doar in rem. Prin urmare, nu există persoane care să aibă calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar. Alte informații nu pot fi comunicate, deoarece le sunt incidente dispozițiile art. 12 alin.1 lit. e și f din Legea 544/2001„, este răspunsul DNA.

Șeful DNA, Crin Bologa, a declarat, recent, într-un interviu pentru Europa FM, că Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreo cauză. Nu a spus clar în ce stadiu se află sesizarea referitoare la certificatul de revoluționar obținut de liderul PSD. ”S-au dat și clasări. Nu știu exact. Dacă o să faceți o cerere în scris, sau mâine, sau telefonic, pot să verific. Din câte știu, nu s-au închis toate dosarele, dar s-au dat soluții de toate categoriile, dar nu pot să afirm că la DNA există un dosar Ciolacu, că nu există așa ceva”, a precizat Bologa.

Ce probleme cu legea are Marcel Ciolacu

Dosarul privește dobândirea în condiții presupus ilegale a calității de ”Luptător cu Rol Determinant în Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”. În octombrie 2020, DNA i-a comunicat revoluționarului Marian Moroșanu zis ”Ceaușescu” soluția de clasare față de mai mulți revoluționari reclamați de acesta.

Acesta susținuse că revoluționarii ar fi dobândit ilegal calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant” în Revoluție. Astfel, ar fi obținut anumite privilegii financiare care decurg din această calitate.

Deși cea mai mare parte a reclamației lui ”Ceaușescu” a fost clasată, procurorul de caz Mihai Prună a disjuns cercetările față de 12 persoane. Printre aceştia şi liderul PSD Marcel Ciolacu. Procurorul Mihai Prună este adjunctul șefului Secției a 2-a din DNA de combatere a infracțiunilor asimilate corupției. Este fratele fostului ministru al Justiției din Guvernul Cioloș, Raluca Prună.

To Top