Stiri Politice

Ce funcție va avea Nicolae Ciucă după rotativă. Un lider PNL a spus clar

Ce funcție va avea Nicolae Ciucă după rotativă. Un lider PNL a spus clar

Mai sunt câteva lni până când Nicolae Ciucă va părăsi funcția de premier pentru a-i ceda locul lui Marcel Ciolacu, în urma protocolului semnat între PNL și PSD. Deși inițial s-a speculat că Nicolae Ciucă ar putea rămâne în Guvern ca ministru al Apărării, șeful senatorilor PNL a spus clar care va fi noua funcție a lui Nicolae Ciucă.

Liberalul Daniel Fenechiu, șeful senatorilor PNL din Parlament, a explicat pentru „Adevărul” care este poziția formațiunii politice pe mai multe probleme care au fost ridicate în ultimele săptămâni din ambele părți ale celor mai mari partide din Coaliției, dar și ce ar urma să se întâmple odată cu rotativa guvernamentală.

Daniel Fenechiu este liderul de grup al liberalilor de la Senat și membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei.

Ce funcție va avea Nicolae Ciucă

Șeful senatorilor liberali a explicat pentru „Adevărul” procesul care va duce la realizarea rotativei Guvernamentale, dar și ce se funcție va ocupa actualul premier.

La rotativă, rămânând fără funcție în Guvern și în contextul în care de partea cealaltă șeful PSD conduce Camera Deputaților acum, va prelua Nicolae Ciucă funcția de șef al Senatului, care este în prezent sub conducerea interimară a liberalei Alina Gorghiu?,” a fost întrebarea la care a răspuns Daniel Fenechiu.

“Domnul președinte Ciucă a declarat acest lucru, într-un partid de cuvânt avem o înțelegere, facem rotativa, iar domnia sa vine și preia conducerea Senatului,” a declarat Daniel Fenechiu.

Informația vine în contextul în care o informație pe surse arăta că Nicolae Ciucă ar putea în Guvernul care va fi condus de Marcel Ciolacu în calitate de ministru al Apărării, minister pe care l-a condus și în trecut.

 

To Top