Stiri Politice

Ce funcție va avea Nicolae Ciucă! Ciolacu a spus în direct la TV: Îmi asum ceea ce v-am spus

Ce funcție va avea Nicolae Ciucă! Ciolacu a spus în direct la TV: Îmi asum ceea ce v-am spus

Nicolae Ciucă doreşte să meargă preşedinte al Senatului după rotaţia premierilor, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că Nicolae Ciucă nu va face parte din Guvernul care va fi format după rotaţia premierilor în luna mai, pentru că acesta doreşte să devină preşedintele Senatului.

Marcel Ciolacu a fost întrebat la DIGI 24 dacă Nicolae Ciucă va face parte, ca vicepremier şi ministru al Apărării, din Guvernul ce va fi condus de Marcel Ciolacu, după rotaţia premierilor.

“Nu. Din câte cunosc eu şi din discuţiile avute cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, domnia sa doreşte să meargă preşedintele Senatului. (…) Îmi asum ceea ce v-am spus. Vă spun ceea ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru. Domnul Nicolae Ciucă nu cred că îşi doreşte să se mai întoarcă ministru al Apărării. Ar fi şi o debalansare a forţelor, fiindcă eu sunt preşedinte PSD, el este preşedintele PNL, s-ar crea un disconfort şi în PNL şi în PSD. Deci e un scenariu aruncat pe piaţă, nu este singurul”, a spus Ciolacu.

Cea mai bună variantă pentru România

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, consideră că cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între PSD şi PNL. El susţine că cele două partide pot avea un viitor comun şi din 2024 în privinţa majorităţii parlamentare dacă vor face o alianţă politică.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, la Digi 24, dacă Gabriela Firea va fi susţinută şi de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei.

“Nu am avut aceste discuţii în coaliţie de a avea candidaţi unici la Primăria Capitalei sau oriunde. Sunt anumite proiecţii. Îmi menţin părerea publică, cea mai bună variantă în acest moment pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. Văd această colaborare şi din anul 2024. Cum vom creiona acest lucru, cum vom duce discuţiile politice, urmează în perioada următoare. Cred că cel mai important acum este să ne ridicăm la aşteptările românului în ceea ce priveşte actul guvernamental şi ce legi scoatem în Parlament”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă se gândeşte la o alianţă electorală cu PNL pentru alegerile din 2024.

“E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”, a explicat liderul PSD.

To Top