Stiri Politice

Cătălin Drulă, noul premier al României?! USR anunță că este pregătit să intre la guvernare

Cătălin Drulă, noul premier al României?! USR anunță că este pregătit să intre la guvernare

Iulian Bulai de la USR a anunțat astăzi că partidul este pregătit să intre la guvernare cu singura condiție ca funcția de premier să fie ocupată de Cătălin Drulă.

Vicepreşedintele USR, deputatul Iulian Bulai, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că nu crede că va avea loc rotaţia premierilor iar alianţa guvernamentală dintre PNL şi PSD se va rupe.

“Nu cred că se va face rotaţia pentru că, în ultimii 6 ani, este un fenomen recurent pentru PSD de a fugi de responsabilitate şi pentru PNL, la fiecare an şi jumătate, este un fenomen recurent să îşi schimbe liderii”, a declarat Iulian Bulai.

USR: Cătălin Drulă va ocupa poziţia de prim-ministru

Acesta a reiterat faptul că, în ipoteza ruperii coaliţiei de guvernare, USR este pregătit să intre alături de PNL la guvernare, însă doar cu Cătălin Drulă în funcţia de premier.

“USR este dispus oricând să guverneze dar vom accepta doar dacă preşedintele USR, Cătălin Drulă va ocupa poziţia de prim-ministru. Da, intrăm la guvernare pe ultima sută de metri, da, cu PNL, dar cu Cătălin Drulă prim ministru”, a subliniat vicepreşedintele USR.

În ceea ce priveşte o eventuală suprapunere a alegerilor locale cu cele parlamentare, Iulian Bulai a precizat că USR nu este de acord.

“Constituţional nu se poate! Nici practic nu ar fi corect pentru alegători pentru că s-ar suprapune interesele locale cu cele naţionale”, a spus deputatul Iulian Bulai.

La rândul său, preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, consideră că rocada guvernamentală care ar urma să aibă loc în luna mai va fi “catastrofală” pentru PNL.

“Dacă mă întrebaţi pe mine, eu anticipez că se va face rocada, pentru că la ora actuală PNL nu mai e un partid de sine stătător, comanda lui este la Cotroceni, această alianţă contra naturii a fost impusă de Iohannis şi Iohannis este cel mai vulnerabil în situaţia în care nu se face rocada, pentru că realitatea este că astăzi PSD are la dispoziţie foarte multe instrumente de a scoate PNL de la guvernare şi chiar de a-l demite pe Iohannis.

Astăzi, din păcate, conducerea PNL, toţi cei care deţin funcţii în zona de guvernare atât la nivel central, cât şi la nivel local, ascultă orbeşte de ceea ce le cere Iohannis şi chiar dacă mai sunt unii care mai mârâie pe la colţuri, nu vor avea nici un fel de putere de a împiedica realizarea rocadei, ceea ce va fi catastrofal pentru PNL”, a spus Orban, la RFI.

To Top