Stiri Politice

BREAKING NEWS: SRI a recunoscut că George Simion a primit bani de la angajații instituției

George Simion aruncă bomba: Se pregătește privatizarea Romsilva și Hidroelectrica!

Bombă în politica din România! SRI confirmă că asociația lui George Simion a primit bani de la angajații instituției, conform Libertatea.

Donațiile s-au făcut „în funcție de opțiunile personalului militar al Serviciului”, precizează SRI într-un răspuns pentru Libertatea. Este vorba de câteva sute de lei, bani donați în perioada 2011-2014, după cum a scris PressHub.

La mai bine de o lună după ce site-ul PressHub a dezvăluit că o asociație a lui George Simion a primit donații de la SRI în perioada 2011-2014, Serviciul vine cu explicații.

Potrivit dezvăluirilor făcute de jurnaliștii Sidonia Bogdan și Răzvan Chiruță, Asociația „Onoare și Patrie”, unde actualul președinte AUR, George Simion, era vicepreședinte, a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 de euro din partea unor lideri politici, dar și de la unități militare ale SPP și în legătură cu SRI.

Ce spune SRI despre banii care au ajuns la George Simion

În documentele prezentate de publicație se afla și Unitatea Militară (UM) 0472 București, care aparține de SRI și care a donat 155,49 de lei în octombrie 2011 și 252,49 în octombrie 2013.

O informație pe care SRI a confirmat-o pentru Libertatea. Ziarul a întrebat în urmă cu o lună instituția condusă în prezent de Eduard Hellvig care este contextul în care a fost făcută această donație, în virtutea cărei legislații a fost făcută, dacă au mai existat și alte donații pentru alte ONG-uri? Dacă sunt și alte UM în această situație?

În răspuns, Serviciul precizează că sumele virate de UM 0472 București în valoare de 155,49 de lei în octombrie 2011 și 252,49 în octombrie 2013 au fost virate în baza Codului Fiscal pe baza formularului 230 prin care angajații pot direcționa 2% din impozitul pe venit unor asociații non-profit. SRI precizează că au fost făcute donații către mai multe organizații.

„U.M. 0472 București, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, a efectuat viramente către mai multe entități nonprofit, în funcție de opțiunile personalului militar al Serviciului înscrise și asumate prin completarea formularului 230 «Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual și deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ»”, precizează Serviciul Român de Informații în răspunsul pentru Libertatea.

To Top