Stiri Politice

BREAKING NEWS: Rotația se amână până în septembrie! Ciolacu a răbufnit: Atunci să nu mai facem (SURSE)

Ministrul care va fi dat afară din Guvern! Marcel Ciolacu a făcut scandal, banii românilor sunt în joc

Decizia care poate rupe coaliţia! Obiectivul ascuns al lui Nicolae Ciucă s-a aflat abia acum. Totul a ieşit la iveală exact înaintea rotativei care ar trebui să aibă loc la finalul lunii mai. Se pare că PNL chiar vrea să amâne alternanţa în fruntea Guvernului.

Nicolae Ciucă îşi doreşte să rămână premier până în luna septembrie ca să poată să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale 2024.

Liberalii și pesediștii se acuză reciproc că vor să amâne până în toamnă schimbarea premierului. Pesediștii susțin că liberalii doresc amânarea rotative pentru luna septembrie pentru ca PNL să apuce să-l desemneze pe Nicolae Ciucă candidat la prezidențiale înainte de a părăsă funcția de prim-ministru. În caz contrar riscă să piardă atât președinția partidului, cât și poziția de candidat, conform g4media.ro.

”Sunt unii miniștri liberali remaniabili care vor să lungească guvernarea, poate scapă”, spune un lider PSD, conform sursei citate.

De partea cealaltă, cei din PNL spun că pesediștii vor amânarea rotativei pentru luna septembrie pentru că partidul dorește să pregătească un nou program de guvernare de tip electoral. Mai mult, vor să limiteze la maxim perioada în care se află la guvernare pentru a nu se eroda în funcție.

Un alt scenariu vehiculat este că pesediștii au discutat despre o eventuală amânare a rotativei pentru luna iulie, din cauza întârzierilor din PNRR. Eliberarea celei de a treia tranșe de fonduri europene ar urma să fie decisă în luna iunie, iar Marcel Ciolacu ar fi ridicat această problemă la ultima ședință de la Sinaia. Ca viitor premier, liderul PSD ar dori să știe pe ce bani contează la preluarea guvernării.

Obiectivul ascuns al lui Nicolae Ciucă s-a aflat abia acum

”Nu este exclus ca rotativa guvernamentală să fie împinsă pentru toamna acestui an, dacă evoluțiile internaționale, în speciale cele legate de Ucraina, impun statabilitate politică”, a declarat un lider PNL, conform sursei citate.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a exclus luni varianta amânării rotativei până la toamnă. „Exclus. Atunci să nu mai facem. Nu suntem nici la talcioc, nici la tocmeală”, a declarat liderul PSD.

PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților au semnat pe data de 24 noiembrie 2022 un Acord politic ce stă la baza coaliției de guvernare. Acordul prevede că Nicolae Ciucă va fi premier până pe 25 mai 2023, iar la rotație se vor schimba atât premierul, cât și miniștrii Justiției, Finanțelor, Transporturilor și Fondurilor Europene.

To Top