Stiri Politice

BREAKING NEWS: PSD vrea să taxeze magazinele care îi obligă pe clienți să își scaneze singuri produsele (SURSE)

BREAKING NEWS! Marcel Ciolacu a confirmat, în premieră, o informație bombă: România a sprijinit militar Ucraina

PSD vrea să taxeze magazinele care îi obligă pe clienți să își scaneze singuri produsele, conform unor surse citate de PRO TV.

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că social-democrații se gândesc să taxeze agenții economici care folosesc sistemul ”self-pay”, prin care clienții își scanează singuri și își plătesc produsele la casele de marcat.

Astfel, conform calculelor PSD, un ”self-pay” ar putea plăti taxe aferente unui salariu minim.

De asemenea, clienții ar putea fi încurajați să folosească o procedură de obținere la casă a unei reduceri de 1-5% din bonul de cumpărături, dacă își scanează singuri produsele.

O altă măsură propusă de PSD

Nu în ultimul rând, conform surselor citate, o altă măsură care ar putea fi prevăzută într-un eventual proiect de lege este ca la aceste case de marcat de tip ”self-pay” să se afle întotdeauna și un asistent ”uman”, care să supravegheze și să ajute clienții.

Social-democrații pretind că măsuri asemănătoare sunt în vigoare deja în Belgia.

Ideile celor din PSD vin la scurt timp după ce retailerul Auchan a anunțat că va renunța treptat la casieri, în favoarea introducerii caselor de tip ”self service”.

După modelul magazinelor din străinătate, și în hypermarket-urile de la noi au apărut tot mai multe case fără casieri, unde clienții își pot scana singuri produsele.

Mai mult, magazinele au dezvoltat diferite aplicații sau le pun la dispoziție oamenilor instrumente care le permit să scaneze direct la raft produsele.

To Top