Stiri Politice

BREAKING NEWS: PSD amenință că aruncă țara în haos dacă Ciolacu nu va fi numit premier

S-a aflat adevărul: În spatele taxei de solidaritate se ascund 3,5 miliarde de lei pe care PSD vrea să îi ia de la sute de companii

PSD amenință că aruncă țara în haos dacă Ciolacu nu va fi numit premier. Social-democrații sunt gata să meargă până-n pânzele albe dacă președintele Klaus Iohannis decide să nu îl desemneze premier pe liderul PSD.

Senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a fost întrebat despre ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a făcut trimitere la afirmațiile liderului social-democrat, Marcel Ciolacu, „care a spus că există și posibilitatea de a ajunge într-o zonă de instabilitate care poate fi finalizată și cu alegeri anticipate dacă varianta stabilității și a unei bune guvernări împreună, în coaliție, nu va fi luată în calcul”.

Întrebat dacă există riscul să nu fie desemnat un premier de la PSD la momentul rotației, având în vedere declarațiile lui Klaus Iohannis, Radu Oprea a spus:

„Președintele Iohannis a vorbit despre prerogativele constituționale pe care le are domnia sa și este corect. Așa spune Constituția, Președintele este cel care desemnează premierul, dar, sigur, există această coaliție, care are un protocol și care vorbește despre rotația premierilor la un moment dat. Atunci când vorbim despre cea mai bună decizie pentru România, cea mai bună decizie este, sigur, să avem un Guvern funcțional, care să asigure stabilitatea economică și socială”.

Purtătorul de cuvânt al PSD: Există și posibilitatea de a ajunge într-o zonă de instabilitate

„Contextul în care suntem, la granița Europei, dar și în proximitatea conflictului armat din Ucraina, impune o responsabilitate și o maturitate clasei politice și cred că lucrul acesta, din punctul meu de vedere, se va întâmpla, pentru că aceasta este soluția pe care coaliția a agreat-o. Dacă nu, ce poate urma? Foarte bine cred că a spus și președintele Marcel Ciolacu că va fi un haos, pentru că se intră implicit într-o perioadă de instabilitate politică, când mediul de afaceri, când cetățenii României, când companiile din România au atâta nevoie de stabilitate și de predictibilitate”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

Referitor la declarația lui Marcel Ciolacu privind anii „pierduți”, senatorul PSD a afirmat:

„Cifrele statistice referitoare la economia României arată că nu a fost cea mai bună guvernare de dreapta, pentru că am avut un grad de îndatorare extraordinar de mare, un deficit extraordinar de mare. Sunt datele care arată cum a funcționat economia românească. Sunt, apoi, trăirile noastre de zi cu zi, că am fost cu toții în acest loc și știm cât de greu a fost în acea perioadă”.

„Există un protocol în coaliție și eu cred că toate forțele politice care compun coaliția astăzi își doresc această stabilitate să continue”, a adăugat Radu Oprea.

Întrebat dacă PSD are un plan B pentru eventualitatea în care nu va fi desemnat Marcel Ciolacu pentru postul de premier, Radu Oprea a răspuns: „Iar sunt declarații mai vechi ale președintelui Marcel Ciolacu, care a spus că există și posibilitatea de a ajunge într-o zonă de instabilitate care poate fi finalizată și cu alegeri anticipate dacă varianta stabilității și a unei bune guvernări împreună, în coaliție, nu va fi luată în calcul”.

To Top