Stiri Politice

BREAKING NEWS: Nicolae Ciucă, lovitură totală pentru USR! A decis să-l dea afară

BREAKING NEWS: Nicolae Ciucă, lovitură totală pentru USR! A decis să-l dea afară
nicolae ciuca. sursa: facebook

Premierul Nicolae Ciucă, tocmai a dat o lovitură totală celor de la USR! Mai precis, prefectul de Galați, susținut de USR, a fost eliberat din funcție. A doua oară.

Prefectul județului Galați, Gabriel Panaitescu, susținut de USR, a fost eliberat din funcție de Executiv. El a mai fost o dată eliberat din funcție, dar instanța a anulat decizia.

„Sunt două hotărâri de guvern care vizează eliberarea din funcția a prefecților din județele Bistrița Năsăud și Galați, respectiv alte două hotărâri de guvern care vizează numiri de prefecți în cele două județe. Noii prefecți sunt Cearbă Teofil Iulian la Bistrița Năsăud și Gavril Claudiu Sorin, prefect al județului Galați, afirmă Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Nicolae Ciucă a luat decizia după ce prefectul mai fusese dat afară

În ianuarie 2022, Guvernul l-a repus în funcția de prefect al județului Galați pe Gabriel Panaitescu, susținut de USR, după ce Curtea de Apel a dispus acest lucru.

În luna septembrie 2021, după ce USR a ieşit de la guvernare, Panaitescu a fost eliberat din funcţie, însă a atacat HG în contencios administrativ.

Decizia de eliberare din funcție la scurt timp după ce USR a anunțat că cere anchetă penală cu privire la recursul „uitat” în cazul doctoratului lui Nicolae Ciucă.

USR cere anchetă penală cu privire la recursul pe care Ministerul Educației „a uitat” să-l depună la timp în cazul doctoratului despre care sunt suspiciuni de plagiat al premierului Nicolae Ciucă.

Senatoarea USR Simona Spătaru consideră că Parchetul General ar trebui să se sesizeze, iar ministrul Educației, Ligia Deca, să declanșeze o anchetă internă în cazul recursului depus după expirarea termenului de Ministerul Educației în dosarul în care premierul Ciucă solicita suspendarea analizei tezei sale de doctorat.

Simona Spătaru, membră a Comisiei juridice din Senat, consideră că „într-un stat de drept ca România, ar fi fost de așteptat să fie declanșată, din oficiu, o anchetă penală și cu privire la acest dosar, existând indicii temeinice pentru una sau mai multe infracțiuni de corupție sau serviciu săvârșite pentru a-l scăpa basma curată pe domnul premier. Ca avocat, vă pot spune că nu există să uiți să depui un recurs la timp într-un dosar de o asemenea magnitudine”.

To Top