Stiri Politice

BREAKING NEWS: Nicolae Ciucă ar putea să rămână în Guvern, după rotativă (SURSE)

Nicolae Ciucă tună și fulgeră! Ce a decis premierul României în ședința de Guvern de astăzi: Să fie demiși

Nicolae Ciucă ar putea să rămână în Guvern, după rotativă, conform unor surse citate de site-ul stiripesurse.ro.

Surse politice din coaliția de guvernare au explicat că de la București se urmărește foarte atent situația din Ucraina. Este așteptată o nouă fază a războiului, care va fi mai dură decât până acum.

În aceste condiții, în cadrul coaliției de guvernare se discută o amânare a rotativei guvernamentale pentru această toamnă și nu în luna mai, așa cum prevede protocolul.

Dat fiind contextul războiului din Ucraina, Nicolae Ciucă ar putea să rămână în Guvern. El ar urma să devină vicepremier și ministru al Apărării.

Până la agravarea situației din Ucraina, surse politice spuneau că Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului. În prezent, această funcție este vacantă și este asigurată interimar de către senatorul PNL, Alina Gorghiu.

Ciolacu vorbeşte la telefon cu premierul Nicolae Ciucă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a exprimat, duminică seară, convingerea că rotaţia guvernamentală va avea loc fără “niciun scandal”, iar procesul va fi unul rapid, punctând faptul că se pregăteşte pentru funcţia de premier.

“Eu cred categoric că rotaţia va avea loc. Nu va fi cu niciun scandal. Protocolul va fi respectat şi toate lucrurile vor fi decise cu o perioadă înainte, iar lucrurile vor decurge foarte normal şi foarte uşor. Sunt ferm convins că şi preşedintele va face desemnarea care va veni din partea PSD. În acest moment eu sunt această desemnare şi îmi doresc ca această coaliţie să ţină până la sfârşitul anului 2024”, a afirmat Ciolacu la postul Prima News.

Liderul PSD spune că este posibil ca rotaţia să fie realizată până la data de 1 iunie.

“Nu cred că vor fi probleme la rotaţia din luna mai. (…) Această coaliţie a adus stabilitate în România.

Nu am văzut niciodată vreo declaraţie a primului ministru Nicolae Ciucă cum că acest acord nu se va respecta. (…) Este posibil până la 1 iunie să avem totul desfăşurat. (…) Este o perioadă în care trebuie să apărem la televizor să explicăm românilor anumite lucruri.

Cu preşedintele României nu am discuţii particulare. Am avut numai discuţii instituţionale. Nu avem o relaţie tensionată. (…) România are nevoie în acest moment categoric de o stabilitate politică. Este o mare greşeală să intrăm într-o zonă de instabilitate politică”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a spus că periodic se întâlneşte şi vorbeşte la telefon cu premierul Nicolae Ciucă.

To Top