Stiri Politice

BREAKING NEWS! Nicolae Ciucă ar putea fi îndepărtat de la conducerea PNL: Sunt războaie de culise

Nicolae Ciucă tună și fulgeră! Ce a decis premierul României în ședința de Guvern de astăzi: Să fie demiși

Profesorul Cristian Pîrvulescu a vorbit despre cele mai fierbinți subiecte ale politice ale momentului și a venit și cu un scenariu exploziv: îndepărtarea premierului Nicolae Ciucă de la conducerea partidului PNL.

“E posibil și să fie îndepărtat dacă autoritatea președintelui Iohannis scade. PNL are nevoie ca aleșii locali să strângă voturile. Sigur că o locomotivă nu strică, dar cine credea că domnul Iohannis este o locomotivă?,” a spus Cristian Pîrvulescu.

“Sunt războaie de culise. Ambițioșii din partid ar putea să o facă. Nu-și ascund ambițiile prezidențiale. Atacul împotriva ministrului Bode, secretar general al partidului, devine o problemă importantă,” a mai declarar profesorul, despre îndepărtarea lui Nicolae Ciucă.

Politologul Cristian Pîrvulescu e de părere că PNL va încerca să recupereze ce a pierdut în această perioadă și va ataca mult mai lejer odată cu rocada ce va avea loc în primăvară.

În România, o schimbare a premierului și a miniștrilor este așteptată pentru luna mai. Atunci, liderul social-democrat Marcel Ciolacu ar urma să îi ia locul șefului PNL, Nicolae Ciucă.

PSD va fi în continuare primul partid politic

„Vor plăti PSD-ului cu aceeași metodă, pentru că și PSD-ul, toată guvernarea, din noiembrie 2021 până astăzi, asta a făcut. A fost un partid de guvernare, dar de opoziție în același timp, păstrând însă echilibrele guvernării și păstrând aparențele”.

Cristian Pîrvulescu e de părere că, în 2024, PSD va fi în continuare primul partid politic, PNL, al doilea, fiecare putând să varieze plus, minus 10 procente, în funcție de context și de voința liderilor locali de a strânge voturi, pentru că acolo este cheia întregii probleme, crede profesorul.

Politologul atrage atenția asupra pericolului prelungirii rocadei: „Întrebarea e dacă ne blocăm în acest sistem cu rocadă pentru multă vreme, pentru că el nu poate reforma instituțiile. În realitate, noi suntem într-o perioadă de relaxare, dar avem nevoie de reforma administrației. Aceasta este ineficientă, neprofesionistă. Avem un număr prea mare de unități administrativ-teritoriale, fie că vorbim de județe, fie că vorbim de localități”.

Cristian Pîrvulescu susține că, odată cu rotativa guvernamentală, România câștigă stabilitate politică într-un context geopolitic complicat, dar e de părere că actuala coaliție aflată la guvernare va dispărea odată ce războiul din Ucraina se va încheia, iar cele două partide, PNL și PSD, vor trece pe poziții opuse.

To Top