Stiri Politice

BREAKING NEWS: Ludovic Orban a fost audiat la DNA

Apare o nouă forță în politica din România! Trei partide vor să creeze o grupare de dreapta

Fostul premier Ludovic Orban a fost audiat miercuri la DNA în calitate de martor în dosarul Romarm.

„Am fost chemat în calitate de martor la solicitarea părților, am dat toate informațiile care mi s-au solicitat cu privire la această anchetă care se derulează și dacă mi se mai solicită evident că voi da orice fel de informații”, a spus Ludovic Orba după audiere.

El susține că nu a avut legătură cu derularea achiziției.

Orban a răspuns că îl cunoaște pe Pițurcă

„Nu am avut niciun fel de legătură cu derularea achiziției, cu partenerii achiziției, eu am participat la inaugurarea unei linii de producție la invitația ministrului Economiei și Energiei și chiar am considerat că este un lucru bun faptul că începem să producem măști FPP 3, era o criză gravă în momentul respectiv, lipseau aproape cu desăvârșire pe piață”, a aăugat fostul premier.

Întrebat dacă știa de implicarea familiei Pițurcă, Orban a răspuns că îl cunoaște pe Pițurcă, dar că acest lucru „nu înseamnă că eu aș fi avut vreo legătură cu acest subiect. Nu am discutat cu domnul Puițurcă niciodată acest subiect, eu nu cred că l-am mai văzut din 2018-2019”.

„În mod normal ar fi trebuit să fie o investiție bună, care să asigure capacitatea statului român de a produce astfel de materiale critice, acuma dacă s-au luat utilaje de proastă calitate, dacă s-a făcut sau nu s-a făcut procedură de achiziție, prețul la care se produc, acestea sunt chestiuni de care nu aveam cum să am cunoștință”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul director al Romram Gabriel Ţuţu este cercetat de procurorii DNA într-un dosar care vizează măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.

To Top