Stiri Politice

BREAKING NEWS: Lovitură totală pentru ministrul Marius Budăi

Cresc pensiile de la 1 februarie! Românii care vor primi mai mulţi bani. Anunţul venit de la Ministerul Muncii

Lovitură totală pentru ministrul Marius Budăi. Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus moţiune simplă împotriva ministrului Muncii.

Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată “Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat depunerea acestei moţiuni simple în plen.

“În conformitate cu prevederile articolului 112 din Constituţie şi articolul 189 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, deputaţii USR şi deputaţii Forţa Dreptei vă înaintează moţiunea simplă intitulată ‘Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale'”, a spus Moşteanu.

”Ministrul Muncii care în 2020 promitea creşterea punctului de pensie la 40%, care s-a angajat când a venit la guvernare că va creşte punctul de pensie conform unui grafic care nu are nicio legătură cu realitatea, că ministrul Muncii care promitea recalcularea pensiilor, care trebuie făcută până în 1 septembrie 2023, eu cred că trebuie să vină şi să dea seamă pentru gravele nerealizări şi pentru faptul că sunt mai preocupaţi de doamnele din PSD decât de soarta pensionarilor şi a celor care sunt fără loc de muncă şi de cei care au dreptul să aibă alocaţii mărite, şi anume copiii noştri”, a spus şi liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, în plen.

Pensii speciale: România riscă miliardele de euro din PNRR pentru că Ciucă nu vrea să-și taie pensia

Președintele USR Cătălin Drulă a declarat că România riscă să piardă miliardele de euro din PNRR: „Premierul PNL Nicolae Ciucă nu vrea să-și taie pensia specială. E pregătit să dea foc unei țări întregi și să piardă miliarde de euro din PNRR”.

„În fiecare lună, plagiatorul Nicolae Ciucă încasează 18.000 de lei pensie specială pe lângă salariul de prim-ministru. Acum, nu vrea să renunțe în ruptul capului. Și e pregătit să dea foc unei țări întregi și să piardă miliarde de euro din PNRR, cel mai amplu program de investiții și reforme elaborat de USR. Dacă am face un exercițiu de imaginație: cum ar fi să fie pensia lui Ciucă la jumătate? Și restul sumei să se împartă la oameni cu pensii mici, inclusiv militari, care nu au avut pilele și norocul lui să iasă la pensie cu sume din astea?!”, spune Cătălin Drulă.

Președintele USR afirmă că partidele din coaliția de guvernare au ca deviză „Totul pentru privilegiați, nimic pentru oamenii cinstiți”.

Eliminarea pensiilor speciale este unul dintre jaloanele din PNRR pe care guvernul trebuie să le îndeplinească pentru a primii banii de reforme.

„Proiectul prezentat de coaliția PSD-PNL nu elimină însă nicio pensie specială”, potrivit comunicatului USR.

To Top