Stiri Politice

BREAKING NEWS: Lovitură în justiție pentru Sorin Oprescu! Ce decizie au luat judecătorii pentru fostul primar

BREAKING NEWS: Lovitură în justiție pentru Sorin Oprescu! Ce decizie au luat judecătorii pentru fostul primar

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu rămâne cu pedeapsa de 10 ani închisoare, după ce instanţa i-a respins o cale extraodinară de atac.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, miercuri, ca nefondat, un recurs în casaţie, o cale extraordinară de atac, prin care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu solicita rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni închisoare pentru corupţie.

Instanţa a respins recursurile în casaţie depuse şi de alţi condamnaţi din acest dosar.

Avocatul care l-a reprezentat pe Sorin Oprescu în instanţă a spus că faptele pentru care clientul său a fost condamnat nu sunt prevăzute de legea penală, pentru că ele nu întrunesc condiţiile de tipicitate a infracţiunii.

Adică, descrierea faptelor, așa cum a fost făcută în motivarea CAB, nu respectă întocmai definiţia din lege a infracţiunilor pentru care a fost condamnat fostul primar.

Sorin Oprescu a fugit din România

Pe 13 mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba despre dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Sorin Oprescu a plecat din ţară înainte de a fi pronunţată sentinţa, fiind localizat în Grecia, de unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze.

To Top