Stiri Politice

BREAKING NEWS: Klaus Iohannis, prima reacție legată de plagiatul lui Bode: Este adevărat că acolo sunt probleme

BREAKING NEWS: Vasile Dîncu, lovitură uriașă pentru Klaus Iohannis! "Constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute"

Mă aștept ca până la rocadă să se ia o decizie, a declarat președintele Klaus Iohannis legat de scandalul de plagiat în care este implicat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Președintele Klaus Iohannis a spus joi că se așteaptă ca până la rocada guvernamentală să se ia o decizie în cazul acuzațiilor de plagiat la adresa ministrului de Interne Lucian Bode. „Am încredere că în PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat joi de ziariști dacă a avut discuții cu ministrul Lucian Bode și i-a cerut să facă un pas în spate în urma acuzațiilor de plagiat.

Klaus Iohannis: Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios

„Din câte am înțeles din spațiul public nu chiar așa a spus comisia, dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios, și eu am încredere că în PNL și domnul Bode personal vor analiza aceste chestiuni și impactul politic”, a declarat șeful statului.

El se așteaptă ca o decizie să fie luată până la rocada guvernamentală.

„Eu personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală, să se ia o decizie clară în acest sens”, a mai spus Iohannis.

La începutul lunii ianuarie, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a stabilit că teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode ester “profund viciată”,. Comisia a confirmat astfel “plagiat și citare defectuoasă și incorectă”.

Potrivit Hotărârii publicate pe site-ul UBB:

“Se confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamate anterior și analizate de Comisie – plagiat și citare defectuoasă sau incorectă.
(2) Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată.“

Comisia precizează că Adrian Ivan, conducătorul de doctorat în cazul tezei lui Lucian Bode, a solicitat stoparea oricărei analize, cerere care nu a fost acceptată.

To Top